Panurama-klubin syyskausi käynnistyy Matti Johannes Koivun vierailulla

1240
lukukertaa
Matti Johannes Koivu. Kuva: Tero Ahonen.

Vibrafonisti Panu Savolaisen isännöimän Panurama-klubisarjan syyskausi käynnistyy perjantaina 6.10., kun Savolaisen vieraiksi Kansallisteatterin Lavaklubilla nousevat laulaja-lauluntekijä Matti Johannes Koivu, lyömäsoittaja Abdissa ’Mamba’ Assefa, sekä basisti Juho Kivivuori. Illan aikana kuullaan Matti Johannes Koivun lauluja, jotka ovat saaneet uuden ulkoasun Panu Savolaisen jazzhenkisten sovitusten myötä. Intiimin konsertin aikana kuullaan mihin suuntiin Koivun laulut taipuvatkaan, kuitenkin säilyttäen niiden kirkkaimman ytimen ennallaan.

Seitsemännen sooloalbuminsa Lähtölauluja alkuvuodesta 2017 julkaissut Matti Johannes Koivu kuuluu jo vankasti maamme vahvimpien laulaja-lauluntekijöiden riviin. Hänet tunnetaan artistina, joka ei epäröi tuoda tunteitaan musiikkiin. Suuren yleisön tietoon Koivu tuli alunperin cover-versioista, joita hän teki Irwin Goodmanin esittämistä kappaleista. Oman tuotantonsa lisäksi Koivu on kirjoittanut lauluja ja tekstejä myös muille artisteille, muun muassa Vesa-Matti Loirille ja Lassi Valtoselle. Koivun musiikissa on kuultavissa vaikutteita muun muassa folkista ja beat-musiikista.

Alunperin keväällä 2014 alkaneessa Panurama-klubisarjassa Panu Savolaisen vieraaksi saapuu joka kuukausi suomalaisen musiikkielämän tähtiä, joiden kanssa hän luo jokaiseen iltaan oman mielenkiintoisen ja yllätyksellisen musiikillisen kokonaisuutensa. Myöhemmin tänä syksynä ja talvena klubilla vierailevat Vuokko Hovatta Kolmisin -yhtye sekä jazztrio Herd. Aiemmin klubin vieraina on nähty mm. Johanna Iivanainen, Teppo Mäkynen, Maria Kalaniemi, Aili Ikonen, Minna Pensola, Timo Lassy, kansanmusiikkiyhtye JPP, Jukka Perko sekä Felix Zenger.

Panu Savolainen tunnetaan parhaiten mm. maineikkaan European Jazz Competition -kilpailun voittaneesta Herd-yhtyeestään. Pori Jazzin Vuoden taitelijaksi vuonna 2010 valittu Savolainen on muusikon työnsä ohella isännöinyt suosittuja HERD-klubeja ja Panurama-klubeja Kansallisteatterin Lavaklubilla syksystä 2012 alkaen, minkä lisäksi hän toimii Sipoon Kalkkiranta Jazz -festivaalin taiteellisena johtajana. Vuonna 2015 Savolainen teki uuden aluevaltauksen kootessaan Toivo Kärjen 100-vuotissyntymävuoden kunniaksi juhlakonsertin, jossa hänen luotsaamansa trio esiintyi viiden maamme johtavan sinfoniaorkesterin solistina kapellimestarinaan Jaakko Kuusisto. Vuonna 2017 Panu Savolainen nauttii valtion taiteilija-apurahaa.

Panurama-klubeja tukevat Taiteen edistämiskeskus ja Musiikin edistämissäätiö.

pe 6.10. klo 21 Panurama-klubi vierainaan Matti Johannes Koivu, Abdissa Assefa & Juho Kivivuori
Kansallisteatterin Lavaklubi (Läntinen teatterikuja 1)
Matti Johannes Koivu, laulu ja kitara
Abdissa ”Mamba” Assefa, lyömäsoittimet
Juho Kivivuori, basso
Panu Savolainen, vibrafoni ja isännöinti

Liput 12/8 €, ennakkoon Kansallisteatterin lippumyymälästä.

Tulevat Panurama-klubit:

pe 3.11. vieraana Vuokko Hovatta Kolmisin -yhtye
la 27.1. (huom. vaihtunut päivämäärä) vieraana jazztrio Herd

www.panusavolainen.com
www.facebook.com/panusavolainenvibes

Tapahtuma Facebookissa