Django Batesin Beatles-tribuutti Suomeen marraskuussa

1177
lukukertaa
Django Bates tervehtii UMOn kanssa Kersantti Pippuria.

UMO ja multi-instrumentalisti Django Bates (UK) järjestävät juhlat Beatlesin ystäville marraskuussa, kun he tulkitsevat 50 vuotta sitten julkaistun Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band -klassikkolevyn jazz-perspektiivistä.

Vuonna 1967 julkaistua Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band -albumia pidetään yhtenä popmusiikin kehittymiseen voimakkaimmin vaikuttaneista julkaisuista. Rolling Stone -lehti valitsi sen taannoin maailman merkittävimmäksi levyksi. Albumi syntyi keskelle hippiliikettä ja sai heti julkaisunsa jälkeen vallankumouksellisen vastaanoton niin musiikkinsa, kansitaiteensa kuin studiotekniikkansakin osalta.

Useita kertoja Iso-Britannian parhaaksi jazz-säveltäjäksi valittu Bates (s. 1960) on sovittanut albumista jazzversion neljän eurooppalaisen big bandin tilaamana: UMO, ruotsalainen Norrbotten Big Band, tanskalainen Danish Radio Big Band ja saksalainen hr-Bigband, joka myös levytti albumin Batesin kanssa. Heinäkuussa julkaistu albumi ja samaisen kokoonpanon livekeikat ovat saaneet lämpimän vastaanoton, mm. 12 loppuunmyytyä iltaa Lontoon Ronnie Scott’s Jazz Clubilla.

Django Batesia kuvaillaan uskomattoman musikaaliseksi, anarkistisen huumorin ystäväksi ja elämäniloa pursuavan luovaksi persoonaksi. Bates on soittanut mm. Wynton Marsaliksen, Michael Breckerin, Vince Mendozan ja Metropole Orchestran kanssa. Tunnetuksi hän tuli 1980-luvulla soittaessaan brittiläisessä Loose Tubes -orkesterissa.

UMO & Django Bates Saluting Sgt. Pepper 
Ke 1.11. klo 19 Järvenpää-talo, Järvenpää
To 2.11. klo 19 Savoy-teatteri, Helsinki
LIPUT 34 € / 20 € (Järvenpää) tai 36 € / 32 € / 18 € (Savoy-teatteri), Lippupiste

Django Bates, koskettimet, orkesterin johto, sovitukset
Martin Dahl, laulu
Stuart Hall, kitara
Jonas Westergaard, basso
Peter Bruun, rummut
Robert Luft, kitara
UMO Jazz Orchestra