Ensimaistiainen Teppo Mäkysen 3TM-projektista julkistettu

2952
lukukertaa

Kotimaisen jazzin seuratuimpiin tekijöihin kuuluva Teppo Mäkynen julkaisee esimakua tulevalta albumiltaan, kun 3TM-yhtyeen lokakuussa julkaistavalta Form-levyltä lohkaistu single Five New Dukes saa julkaisunsa digitaalisesti ja videomuodossa. 3TM vie laaja-alaisen Mäkysen tekemistä jälleen uuteen suuntaan. Tulevalla levyllä Mäkynen yhdistää akustisen jazztrion abstraktin elektronisen musiikin maailmasta kumpuavaan soundivisioon. Mäkynen kunnostautuu tällä kertaa myös videon ohjaajana ja hän on lisäksi ottanut itse albumin kansista löytyvät valokuvat. Triokokoonpanossa mukana ovat rumpali Mäkysen ohella saksofonisti Jussi Kannaste ja basisti Antti Lötjönen.

Five New Dukes on koukuttavasti luuppaava moderni kappale, joka hyödyntää jazztrioa astuen samalla piristävästi sivuun nykyjazzin oletetuista virtauksista. Mäkysen ohjaama musiikkivideo taustoittaa tulevan Form-albumin inspiraationlähteenä ollutta visuaalista maailmaa, joka perustuu vahvoihin geometrisiin muotoihin.

Five New Dukes -musiikkivideo Youtubessa

Kappale kuunneltavissa Spotifyssä

Form julkaistaan CD:nä ja digitaalisesti 20.10. Gatefold-kansiin pakattu tuplavinyylipainos seuraa marraskuun lopulla, samoin kasetti. CD- ja 2LP-versiossa mukana on Mäkysen ottamia kuvia sisältävä source book. 3TM esiintyy Salo Jazzissa lauantaina 30.9. ja levyjulkaisukeikalla We Jazz -festivaalilla Ääniwallissa lauantaina 9.12.

3TM: Five New Dukes
We Jazz Records, digijulkaisu 29.9.2017
jakelu: Playground Music

Sävellys ja video: Teppo Mäkynen

3TM
Teppo Mäkynen, drs & sounds / Jussi Kannaste, sax / Antti Lötjönen, bass

3TM live
la 30.9. klo 19.00 Salo Jazz: Taidemuseo Veturitalli, Salo
la 9.12. klo 20.00 We Jazz 2017: Ääniwalli, Helsinki

http://wejazz.fi/2017
http://wejazzrecords.bandcamp.com
http://facebook.com/teddyrokofficial