Sibis Jazz juhlii satavuotiasta Thelonious Monkia

1385
lukukertaa
Darryl Hall. Kuva: Philippe Levy.

Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmä juhlii tänä keväänä 100 vuotta sitten syntynyttä pianisti Thelonious Monkia. Flame Jazz -illan tähtivieraana suomalaiskvartetin kanssa esiintyy palkittu amerikkalaisbasisti Darryl Hall.

Sibis Jazz -kokoonpano on muodostunut Sibelius-Akatemian opettajien ympärille. Yhtyettä johtaa jazzmusiikin aineryhmän johtaja, saksofonisti Jussi Kannaste. Tähtivieraana konsertissa kuullaan amerikkalaisbasisti Darryl Hallia, joka voitti arvostetun Thelonious Monk -kilpailun vuonna 1996. Kannasteen ja Hallin lisäksi kitaristi Sami Linnan, pianisti Giorgios Kontrafourisin ja rumpali Jussi Lehtosen muodostama kvintetti keskittyy Thelonious Monkin (1917-1982) sävelmiin ja tulkitsee niitä uudella ja raikkaalla, mutta perinnettä kunnioittavalla lähestymistavalla.

Thelonious Monk oli merkittävä uranuurtaja jazzmusiikin historiassa ja kehityksessä. Monkin musiikki elää ajattoman tuoreena ja inspiroivana. Monkin omintakeisissa sävellyksissä tuttu ja tuntematon yhdistyvät tavalla, joka kiehtoo yhä uusia muusikkosukupolvia ja kuulijoita ympäri maailman. Tribuutin tekeminen mestarille vaatii tyylitajua, kertoo Jussi Kannaste. – Monkin jazzmusiikille jättämä perintö on aivan järjettömän suuri, yksi suurimmista. Hän oli tietysti suuri uudistaja, joka oli tuomassa jazziin aivan uudenlaisen harmonisen ja rytmisen maailman. Mutta myös hahmona mestaripianisti on valtavan kiehtova.

Perjantai-ilta tunnelmallisessa Café Tiljanissa tarjoaa Monk-tribuutin Sibelius-Akatemian jazztaitureiden tyyliin.

Jussi Kannaste – saksofoni
Giorgios Kontrafouris – piano
Sami Linna – kitara
Darryl Hall (US) – basso
Jussi Lehtonen – rummut

Flame Jazz: Sibis Jazz – Thelonious Monk 100 Years (FI/US)
Pe 5.5.2017 klo 22.00
Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Eerikinkatu 13, Turku

Ennakkoliput: Ticketmaster (+palvelumaksu 2,50 €)
Åbo Svenska Teaterin lippukassa
Normaali 15 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 12 €
S-etu 13,50 € (max 2 etua / kortti, ei bonusta)

Lipunmyynti myös ovella klo 21 alkaen.