Kitaristi Heikki Ruokangas julkaisee Monologues-albuminsa

1462
lukukertaa

Oululaisen jazz-kitaristi Heikki Ruokankaan ensimmäinen soololevy Monologues julkaistaan 28.4.

Heikki Ruokangas on oululainen jazz-kitaristi ja säveltäjä, jonka ensimmäinen levy Change of Thought yhdessä Joni Nybergin kanssa sai innostuneen vastaanoton ilmestyessään 2015. Nyt Eclipse Music julkaisee Ruokankaan ensimmäisen sooloalbumin Monologues, jolla on mukana jo edelliseltä levyltä kiitelty brasilialaisen bossa novan sävelkirjoon nojaava kappale Grip de Sip. Tällä kertaa Ruokangas ja kitara ovat esillä kahdestaan, mikä käy ilmi jo levyn nimestä Monologues.

Heikki Ruokangas innostui jazzista opiskellessaan Oulun konservatiossa ja on sen jälkeen opiskellut jazz-improvisaatiota Raoul Björkenheimin ja monen muun legendan johdolla. Ruokangas on löytänyt levylleen kuitenkin selkeän omaleimaisen otteen ja levyn kappaleet soljuvatkin Björkenheimia pehmeämmässä muodossa menettämättä tippaakaan taidossa. Ruokangas maalaa alati vaihtelevia näkyviä keveästi kuulijan mieleen ja Monologues on nimeään erinomaisesti kunnoittava näyte nuorelta kitaravirtuoosilta. Kevyt, soljuva, pehmeä ja välillä voimakkaan raju levyllinen maanläheistä jazzleikittelyä. Heikki Ruokankaan Monologues on mainio osoitus siitä miten loistava jazz ei kumarra maantieteelle, ainoastaan musiikille ja intohimolle sen tekemiseen.

Heikki Ruokangas: Monologues

Heikki Ruokangas- kitarat

Keikat
pe 5.5.2017 Pääkirjasto Metso (Eclipse Jazz Club), Tampere
la 6.5.2017 Sibelius-museo, Turku
ma 8.5.2017 Philly Joe´s, Tallinna
to 11.5.2017 Porvoon paahtimo, Porvoo
pe 12.5.2017 Raahen teatteri, Raahe
la 13.5.2017 Tähtitornin kahvila, Oulu

Lisää keikkoja: http://www.heikkiruokangas.com/