Flame Jazzin kevätspektaakkeli

1434
lukukertaa
Kuva: Maarit Kytöharju.
Kuva: Maarit Kytöharju.

Vuoden 2017 Flame Jazz -artisti Mikko Innanen on luonut turkulaisyleisöä varten ennennäkemättömän spektaakkelin, joka toteuttaa saksofoni-säveltäjän villeimpiä visioita. Palkittu kamarikuoro Key Ensemble astuu kevään erikoiskonsertissa jazzin maailmaan.

Kansainvälisesti palkittu saksofonisti ja säveltäjä Mikko Innanen (s.1978) puhuu äidinkielenään jazzia – avantgarde sekä jazzmusiikin perinteiset konventiot tulvivat miehen instrumenteista poikkeuksellisen vaivattomasti. Yrjö-palkinnon vuonna 2008 voittanut Innanen vaikuttaa johtajana lukuisissa eri yhtyeissä kuten Mikko Innanen & Innkvisitiossa ja parhaillaan Suomen Jazzliiton kiertueella olevassa PLOP-triossa. Turkulaisyleisö pääsee nauttimaan virtuoosin esityksistä useasti pitkin vuotta. Perjantaina todistetaan Innasen 12-henkisen suuryhtyeen ja turkulaiskuoro Key Ensemblen kohtaamista Åbo Svenska Teaterin lavalla.

Mikko Innanen 10+ koostuu kotimaisen jazzin huipuista – Jukka Eskola, Tero Saarti, Jussi Kannaste, Seppo Kantonen ja kumppanit saavat taustalleen poikkeuksellisesti kaksi rumpalia ja kaksi basistia. Äänimaisema on jo näillä eväillä varsin massiivinen, ja Teemu Honkasen johtama Key Ensemble täydentää konsertin toisella puoliskolla kokonaisuuden kevätkauden kiinnostavimmaksi elämykseksi. Spektaakkelimaisessa Flame Jazz -illassa kantaesitetään maestro Innasen tuorein sävelteos Fryygia, jossa Key Ensemble laulaa 3000:n vuoden takaisella fryygian kielellä.

Kansainvälisesti tunnustettu kamarikuoro Key Ensemble on tullut tunnetuksi niin innovatiivisista projekteistaan kuin poikkeuksellisen uniikista soinnistaan ja tinkimättömästä laadusta – ryhtyipä se sitten mihin tahansa. Omimmillaan kuoro on aina ollut länsimaisen taidemusiikin parissa. Jazzmusiikin tontille Key Ensemble uskaltautuu kunnolla nyt ensimmäisen kerran.

”Koko kuoro odottaa innolla tätä projektia, joka on jälleen myös oiva osoitus todellisesta taiteen tekemisen palosta. Sekä a cappella -kuoromusiikki että jazzmusiikki kummittelevat vapaan taidekentän marginaalissa vailla suuria taloudellisia resursseja. Näin ollen yhteisprojektien tekeminen onnistuu vain, mikäli taiteilijoilta löytyy kipinää suurimmaksi osaksi talkootahdolla polkaistuun yhteisjammailuun”, Honkanen toteaa.

Jazzin ja kuoromusiikin eeppinen kohtaaminen Åbo Svenska Teaterilla on kevätkauden ehdottomia kohokohtia!

Mikko Innanen 10+
Mikko Innanen – saksofonit ja sävellykset
Pauli Lyytinen – saksofoni
Jussi Kannaste – saksofoni
Tero Saarti – trumpetti
Jukka Eskola – trumpetti
Jari Hongisto – pasuuna
Markus Larjomaa – pasuuna
Seppo Kantonen – piano
Ville Herrala – basso
Eero Tikkanen – basso
Mika Kallio – rummut
Joonas Riippa – rummut

Key Ensemble
Teemu Honkanen, johtaja

Flame Jazz: Mikko Innanen 10+ ja Key Ensemble
Pe 17.3.2017 klo 19.00 (ovet klo 18)
Åbo Svenska Teater
Eerikinkatu 13, Turku

Ennakkoliput: Ticketmaster
Åbo Svenska Teaterin lippukassa, Hansakortteli
Normaali 33 €
Eläkeläiset 31 €
Opiskelijat 28 €
S-Etu 30 € (max 2 etua/kortti, ei bonusta)

Liput näkö- ja mukavuusrajoitteilla alk. 15 € ÅST:n lippukassalta.
Lipunmyynti myös teatterilla klo 18 alkaen.

Konsertissa on väliaika.