Kadi Vija ja Lucas Dann julkaisevat debyyttilevynsä

1737
lukukertaa

uglybeauty

Virolais-suomalainen Kadi Vija ja kanadalainen Lucas Dann julkaisevat 10.3.2017 duolevyn Ugly Beauty. Albumi julkaistaan digitaalisesti ja sen jakelusta vastaa Texicalli Records. Ugly Beauty on kunnianosoitus jazzin suurmiehelle Thelonious Monkille, joka täyttää tänä vuonna juhlalliset 100 vuotta. Albumi julkaistaan 10.3.2017 Helsingissä G18 juhlasalissa klo 20.00.
Kadi Vija on vieraillut monessa kotimaisessa yhtyeessä, musisoinut useiden kansainvälisten sekä kotimaisten huippumuusikoiden kanssa. Vasta viime vuonna, suorittaessaan Sibelius-Akatemian jazzosaston maisteriopiskelijana vaihto-opiskeluvuotta Amsterdamissa, Vija tapasi kanadalaisen Lucas Dannin, joka osoittautui hänen musiikilliseksi sielunkumppanikseen. “Puhumme musisoidessamme aivan täysin samaa kieltä, sanomatta verbaalisesti sanakaan. Thelonious Monkin musiikki tuo meissä esiin mielenkiintoisimman musiikillisen ilmaisuvoiman.”  Vijan ja Dannin duo ei ole perinteinen laulu-pianosäestysduo. He kommunikoivat tasavertaisesti, jättämättä mitään rivien väliin.
Kadi Vija (s. 1985) on suomalaisen nuoren sukupolven lahjakas jazzin ja improvisoidun musiikin äänitaiteilija. Harvinainen lähestymistapansa laulamiseen on saanut vaikutteita instrumentaalisesta jazzmusiikista, virtaavista ajatuksista sekä abstraktiudesta. Vijan musiikki on täynnä havaintoja ihmisistä, arkielämästä sekä äänimaailmoista.
“She is a refreshing, dynamic, thought-provoking, human nightingale with a sense of improvisational prowess that proves well beyond her years.” (Jason Palmer – trp)
Lucas Dann (s. 1997) on kuuluisan klassisen violasoittajan Stephen Dannin nuorin poika, joka on opiskellut mm. huippuarvostetun jazzpianistin Fred Herschin kanssa. Tällä hetkellä Dann opiskelee Conservatory van Amsterdamissa.

Albumin teaser-video

Kadi Vija & Lucas Dann: Ugly Beauty

Texicalli Records digijakelu (julkaisupvm 10.3.2017)
1. Gallop’s Gallop / 2. Bemsha Swing / 3. Monk’s Mood / 4. Boo Boo’s Birthday / 5. Ask Me Now / 6. Introspection / 7. In Walked Bud / Work / 9. Bemsha Swing (alternate take) / 10. Ugly Beauty
Kadi Vija, laulu / Lucas Dann, piano
Thelonious Monk, sävellykset
Kadi Vija ja Lucas Dann, sovitukset

Kadi Vija & Lucas Dann: Ugly Beauty -levyjulkaisukonsertti

pe 10.3.2017 klo 20 G18 (Yrjönkatu 18, Helsinki)
Liput: 20/15
Ennakkomyynti: Pjazza (Yrjönkatu 18 b) sekä Digelius Music (Laivurinrinne 2)

Tapahtuma Facebookissa