László Sülen kantaesityksiä

1101
lukukertaa

Pianotaiteilija, säveltäjä ja pianonsoiton opettaja László Süle esiintyy Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksessa (Kaisaniemenkatu 10, Helsinki) Hannu Rantasen (bassokitara) ja Hannu Riskun (lyömäsoittimet) kanssa torstaina 23.3. klo 18. Kyseessä on László Sülen uusimpien sävellysten kantaesitys, joka jatkaa vuonna 2013 alkanutta jazzkonserttisarjaa, jossa Süle esiintyy eri muusikoiden kanssa.

Unkarilainen, vuodesta 1989 asti Suomessa asunut pianisti, säveltäjä ja pedagogi László Süle (1955) opettaa Metropolia-ammattikorkeakoulussa  pianonsoittoa, musiikin historiaa, didaktiikkaa ja säveltämistä. Hän on julkaissut lukuisia levyjä, jotka pitävät sisällään sekä hänen omia sävellyksiään että muiden säveltäjien teoksia. Süle on esiintynyt monissa jazz-kokoonpanoissa ja klassista musiikkia soittavissa kamariorkestereissa Suomen parhaimmiston kanssa.

Hannu Rantanen (1962) on työskennellyt uransa aikana lähinnä freelancerina, viime vuosina hän on tullut tunnetuksi nimenomaan Värttinä-yhtyeen kontrabasistina. Hän on valmistunut opettajaksi Pop & Jazz Konservatoriosta Helsingistä. Rantasen pääinstrumentti oli alun perin sähköbasso, mutta sittemmin hän on erikoistunut myös kontrabassoon. Hän on tehnyt yhteistyötä lukuisten tunnustettujen suomalaisten ja kansainvälisten muusikoiden ja orkesterien kanssa sekä osallistunut useisiin teatteriprojekteihin.

Hannu Risku (1978) on muusikko, improvisoija ja säveltäjä. Hän on valmistunut pop/jazz-pedagogiksi Stadiasta vuonna 2006 pääsoittimenaan rummut ja lyömäsoittimet. Hän on improvisaatioteatteri Stella Polariksen jäsen ja tekee yhteistyötä lukuisten yhtyeiden ja teattereiden kanssa, mukaan luettuna slovenialaisen Kolektiv Narobovin kanssa. Risku on toiminut improvisaation tuntiopettajana mm. Teatterikorkeakoululla, Nätyllä (Tampereen yliopisto), useissa kaupunginteattereissa sekä kansainvälisillä improfestareillakin esiintymistensä lomassa.

Vapaa pääsy! Käsiohjelma 5 euroa, tuotto menee lyhentämättömänä artisteille.