Nordic Trinity julkkarikeikalla Turussa

1600
lukukertaa
Kuva: Maarit Kytöharju.

Vapaista melodisista kuvaelmistaan tunnettu Juhani Aaltosen, Mikko Iivanaisen ja Klaus Suonsaaren muodostama trio esittää tuoreen, viidennen albuminsa materiaalia perjantaina Jazzklubi Monkissa.

Suomalaisen jazzin legendan, Juhani ”Junnu” Aaltosen tähdittämä Nordic Trinity -yhtye julkistaa tällä viikolla alkaneella kiertueellaan jo viidennen albuminsa Blessings. Trion kappaleiden sävykirjot vaihtelevat kuulaista balladeista nopeatempoiseen bebopiin. Nordic Trinityn konseptissa ei selkeää pulssia eikä rakenteita ole sovittu etukäteen, vaan yhtyeen esittämä materiaali perustuu soittohetkessä tapahtuvaan luovaan improvisointiin sekä soittajien väliseen mahdollisimman kuuntelevaan ja reagoivaan kommunikointiin. Yhtyeen ohjelmisto koostuu pääasiassa omista sävellyksistä, jotka edustavat tyylillisesti rohkean mielikuvituksellista, herkkää ja yllättävää free jazzia. Soittajien välinen intensiivinen vuorovaikutus on kiehtovaa kuultavaa ja seurattavaa niin levyllä kuin livetilanteissa!

Juhani Aaltonen (s. 1935) on maailmanluokan saksofonisti ja huilisti, jolle on ominaista vahva tarinankerronta sekä puhutteleva soundi. Aaltonen on monivaiheisella urallaan tehnyt aktiivista yhteistyötä mm. suomalaisen jazzin modernistien Edward Vesalan, Otto Donnerin, Heikki Sarmannon ja Paroni Paakkunaisen kanssa. Vuonna 1968 Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnolla palkittu Aaltonen on tuttu myös mm. Tasavallan presidentistä ja UMO:sta, jonka perustamisessa Aaltonen oli mukana.

Klaus Suonsaari (s. 1959) on luonut merkittävän kansainvälisen uran. Hän on jo 30 vuoden ajan toiminut New Yorkissa rumpalina ja säveltäjänä. Vuonna 1992 Pori Jazz Vuoden Taiteilija -palkinnolla palkittu Suonsaari on esiintynyt ja levyttänyt lukuisten kansainvälisten huippujazzartistien kuten Bob Bergin, Joe Lovanon ja Diana Krallin kanssa.

Mikko Iivanainen (s. 1975) on Nordic Trinityn alullepanija. Laajan soundivalikoiman omaava kitaristi-säveltäjä tunnetaan mm. Free Control -yhtyeen perustajajäsenenä sekä yhteistyöstään mm. Johanna Iivanaisen, Ulf Krokforsin ja Iro Haarlan kanssa.

Juhani “Junnu” Aaltonen – saksofoni
Mikko Iivanainen – kitara
Klaus Suonsaari – rummut

Flame Jazz: Nordic Trinity
Pe 27.1.2017 klo 21.00 (ovet klo 20.30)
Jazzklubi Monk
Humalistonkatu 3, Turku

Ennakkoliput: Tiketti, Ticted (+palvelumaksu)
Normaali 15 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 12 €

Lipunmyynti myös ovella klo 20.30 alkaen.