Elojazzin jazzpuistossa Pohjoisesta pölähtää!

1953
lukukertaa

 

Jazzpuisto järjestetään taas Elojazz -festivaalin yhteydessä 4.–5. elokuuta Åströmin puistossa. Kolmatta kertaa järjestettävä Jazzpuisto kokoaa nuoret tulevaisuuden lupaukset ja kaupunkilaiset yhteiseen puistomaiseen olohuoneeseen nauttimaan musiikista ja rennosta tunnelmasta. Viime elokuussa tauolla ollut Jazzpuisto toteutetaan jälleen yleisön toiveesta ja tapahtumaan haetaan nyt esiintyjiä.

Pohjoisesta pölähtää! -projektiin haetaan nuoria jazz- ja rytmimusiikin osaajia. Haku on suunnattu ensisijaisesti pohjoissuomalaisille yhtyeille, joiden musiikki on omaa ja soittajat korkea- tai toisen asteen opiskelijoita. Valittavat yhtyeet saavat tilaisuuden olla alan huippuammattilaisten koulutettavina ja pääsevät esiintymään Jazzpuistoon.

Pohjoisesta pölähtää! -projektissa kuusi esiintyjää/bändiä saavat kevään aikana kahtena intensiiviviikonloppuna henkilökohtaista ohjausta huippukouluttajilta/-artisteilta. Kouluttajat ovat mm. tuotteistamiseen ja sisällöntuotantoon perehtyneitä musiikkialan ammattilaisia, jotka valitaan niin, että heidän erityisosaamisalueensa palvelee mahdollisimman hyvin valituiksi tulleiden yhtyeiden tavoitteita.

Intensiivijaksoissa kouluttajat tekevät jokaisen yhtyeen kanssa toimintasuunnitelman, jonka tarkoituksena on hioa ja kehittää ryhmän ilmaisua sekä markkinointia. Yhtyeiden edistymistä seurataan koko kevään ajan sosiaalisen median välityksellä, ja koko projekti huipentuu yhtyeiden esiintymiseen Jazzpuistossa. Jazzpuisto tarjoaa nuorille upean esiintymisareenan ja esityksen jälkeen kouluttajat antavat yhtyeille palautetta ja vinkkejä jatkotyöskentelyyn.

Jazzpuiston tavoitteena on aktivoida ja osallistaa kaupunkilaiset, yhdistykset, taiteilijat ja erilaiset ryhmät rakentamaan Åströmin puistoon kaupunkilaisten yhteistä olohuonetta, jossa rento ilmapiiri, yhteinen tekeminen, piknik -tunnelma ja musiikki yhdistyvät.  Jazzpuisto on koko perheelle suunnattu pääsymaksuton tapahtuma, jossa jokainen osallistuja tuo oman palasensa olohuoneeseen. Jo 29. Elojazz -festivaali järjestetään 3.–6. elokuuta Oulun juhlaviikkojen alkajaisiksi.

Hakuohjeet Pohjoisesta pölähtää! -projektiin löytyy sivuilta www.elojazz.com. Hakuaikaa on 6. helmikuuta klo 16:00 saakka.

Lisätiedot:
Tuottaja Anu Lähteenmäki, anu@oulunjuhlaviikot.fi, puh. 044 333 5581

www.elojazz.com