OK:KO julkaisee debyyttinsä

1517
lukukertaa

 

Young Nordic Jazz Comets -showcasessa kiitosta kerännyt ja We Jazz Rising Star -arvonimellä 2016 palkittu rumpali Okko Saastamoisen kvartetti julkaisee uuden albuminsa Land E. norjalaisen AMP Music Records -levymerkin kautta 27.1. ja esiintyy Helsingin G Livelabissa tulevana sunnuntaina 29.1. Video kappaleesta Kesäranta on julkaistu tänään.

Yksi kotimaisen jazzin nuorista menestystarinoista, rumpali Okko Saastamoisen luotsaama kvartettikokoonpano OK:KO julkaisee debyyttilevynsä Land E. huomenna 27.1. norjalaisen AMP Music Records -levymerkin kautta. Rumpali-säveltäjä Saastamoisen, saksofonisti Jarno Tikan, pianisti Toomas Keski-Säntin ja basisti Mikael Saastamoisen muodostama palkittu yhtye juhlistaa albumijulkaisuaan esiintymällä sunnuntaina 29.1. G Livelabissa konsertissa, jossa mukana on myös toinen hehkutettu uuden polven suomijazz-kombo Kasperi Sarikoski & Nuance.

OK:KO on yhtye, jonka omaleimainen soundi ottaa kuulijan haltuunsa heti levyn ensisävelistä alkaen. Avauskappaleena kuultava Kesärannan mietteliäs kauneus sopii täydellisesti Sami Harmaalan kuvaamaan ja ohjaamaan verkkaisuudellaan vangitsevaan videoon, joka on julkaistu tänään. Seuraavana kuultava Song of Bulls näyttää yhtyeestä hienoja puolia sekä melodisen kehittelyn että solistisen vuoropuhelun puitteissa ja osoittaa osaltaan sitä kypsyyttä, jonka avulla OK:KO on hurmannut yleisönsä esimerkiksi Uumajan jazzfestivaalin Young Nordic Jazz Comets -showcasessa, We Jazzin julkistustilaisuudessa Helsinki Design Weekillä, sekä osana varsinaista We Jazz -festivaalia viime joulukuussa. Samalla OK:KO pokkasi järjestyksessään neljäntenä yhtyeenä arvostetun We Jazz Rising Star -arvonimen festivaalin vuoden nuorena tulokasyhtyeenä.

Sävellyksissään Okko Saastamoinen jättää paljon tilaa improvisoinnille, jossa yhtyen jäsenet pääsevät loistamaan viedessään musiikkia uusille urille kuitenkin käsiteltävää sävellystä palvellen. ”Tämä vuoropuhelu pitää musiikin raikkaana ja tekee siitä hyvin moniulotteista ja eloisaa”, Saastamoinen toteaa. ”Pyrimme pitämään yhtyesoundin tuoreena ja liikkumaan herkistä soundimaailmoista aina rosoisiin ja mahtipontisiin tunnelmiin.”

Kesäranta-video Youtubessa

Okko Saastamoinen (s. 1995) on Haapavedeltä kotoisin oleva rumpali, säveltäjä ja vibrafonisti. Saastamoinen opiskelee jazzmusiikkia Sibelius-Akatemialla. OK:KO-yhtyeen jäsenet kuuluvat nuoren suomalaisen jazzpolven arvostetuimpiin nimiin ja yhtyeen jäseniä on aiemmin kuultu mm. kokoonpanoissa Mikko Sarvanne Hip Company, Teemu Åkerblom Quartet ja Katu Kaiku.

OK:KO: Land E.
AMP Music Records CD (AT011, julkaisupvm 27.1.2017)

1. Kesäranta / 2. Song of Bulls / 3. Rälssi / 4. Kottiin / 5. To Rantsila By Tractor

Jarno Tikka, saksofoni / Toomas Keski-Säntti, piano / Mikael Saastamoinen, basso / Okko Saastamoinen, rummut
Sävellykset: Okko Saastamoinen

OK:KO / Land E. -levyjulkistuskonsertti
su 29.1. klo 18 G Livelab (Yrjönkatu 3, Helsinki)
Samassa konsertissa myös Kasperi Sarikoski & Nuance