We Jazz laajaan yhteistyöhön berliiniläisten toimijoiden kanssa

1110
lukukertaa

 

Helsinkiläiskollektiivi We Jazz tiivistää yhteistyötään berliiniläisten jazztoimijoiden kanssa. Näkyvin yhteistyön muoto on 17.–20.11. Berliinissä järjestettävä uusi festivaalitapahtuma Scope, jonka We Jazz tuottaa yhteistyössä berliiniläisen XJazzin kanssa. Scope esittelee monipuolisen joukon suomalaisia musiikintekijöitä. Lisäksi We Jazz aloittaa uuden levymerkkinsä tiimoilta jakeluyhteistyön levykauppa Soultraden kanssa Berliinissä ja tuo berliiniläisartisteja myös joulukuussa Helsingissä järjestettävälle festivaalilleen.

Mukana ensimmäisessä Berliinin Kreuzbergissä järjestettävässä Scope-tapahtumassa ovat Jukka Perko Avara, Jaakko Eino Kalevi, Jimi Tenor & Kabu Kabu, Kari Ikonen Trio, Buba Wii Aa, Noah Kin, Mirel Wagner, Linear John ja Markus Pesonen. Lisäksi kahdessa eri esityksessä kuullaan suomalaisten ja saksalaisten artistien yhteistyötä, kun saksofonisti Timo Lassy ja trumpetisti Sebastian Studnitzky esittelevät nimellä Berlin X Helsinki Ensemble kulkevan uuden kokoonpanonsa ja trioyhtye Terzic / Kalima / Grimal tuo yhteen Berliinissä jo pitkään asuneen suomalaiskitaristi Kalle Kaliman ja paikalliset tekijät. Scope järjestetään yhteistyössä Suomen Saksa-instituutin kanssa.

”On hienoa päästä toteuttamaan kokonaan uusi tapahtuma XJazzin kanssa”, We Jazzin taiteellinen johtaja Matti Nives toteaa. ”Olemme festivaaleina XJazzin kanssa saman ikäisiä ja tapamme ajatella tapahtumaa tehdessä on samanhenkistä, joten yhteistyön laajentaminen merkittävästi on erittäin luonteva seuraava askel. Toki Berliini itsessään on myös rakas paikka monille We Jazz -työryhmän jäsenille.”

Helsingissä 4.–11.12. järjestettävässä We Jazz 2016 -tapahtumassa nähdään puolestaan berliiniläisväriä, kun Berlin X Helsinki Ensemble esiintyy festivaalin avajaiskonsertissa Kansallisteatterissa 4.12. Lassy ja Studnitzkyn ohella kokoonpanossa mukana ovat pianisti Uri Gincel, basisti Paul Kleber, rumpali Jaska Lukkarinen ja lyömäsoittaja Abdissa Assefa. We Jazzissa nähdään lisäksi kaksi Berliinistä saapuvaa kokoonpanoa, jotka esiintyvät WHS Teatteri Unionissa keskiviikkona 7.12. Tuolloin lavalla nähdään sveitsiläislaulaja Lucia Cadotschin triokokoonpano Speak Low sekä saksofonisti Wanja Slavinin, basisti Petter Eldhin ja rumpali Christian Lillingerin muodostama trio, joka esiintyy amerikkalaistrumpetisti Peter Evansin kanssa yhteisnimellä Amok Amor. Speak Low’n ja Amok Amorin Helsingin-vierailut toteutetaan yhteistyössä Goethe-Institut Finnlandin kanssa.

We Jazz on tehnyt viime vuosina toimittajayhteistyötä Saksaan ja ollut sen myötä esillä myös sikäläisessä mediassa. Scope-festivaalin yhteydessä Deutschlandradio Kultur tekee radio-ohjelman We Jazzin julkaisutoimintaan keskittyen ja joulukuussa ryhmä saksalaisia toimittajia vierailee festivaalilla Helsingissä, heidän joukossaan mm. suurlehti Der Spiegel. Lisäksi Berliinin johtaviin jazzjournalisteihin kuuluva Andreas Müller kirjoitti artikkelin suomalaisesta jazzista syyskuussa julkaistuun We Jazz -lehden toiseen numeroon.

Scope Berliinissä 17.–20.11.
Lisätiedot ja koko ohjelma: http://scopefestival.de
Tapahtuma Facebookissa

We Jazz 2016 Helsingissä 4.–11.12.
Lisätiedot ja koko ohjelma: http://wejazz.fi/2016
Tapahtuma Facebookissa

Yhteistyökumppanit / Scope: Saksan Suomi-instituutti, XJazz Berlin

Yhteistyökumppanit / We Jazz 2016: Finarte, Genelec, GLO Hotel, Goethe-Institut Finnland, Grotto Editions, Helsinki Contemporary, Helsinki Design Week, Image, Lapinlahden Lähde, Radio Helsinki, Suomen Jazzliitto, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzin aineryhmä, Unifilm, Web-Veistämö, Yhdysvaltain suurlähetystö
Tukijat: Helsingin kulttuurikeskus, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Musiikin edistämissäätiö, Taiteen keskustoimikunta