Minna Pensola ja Jarmo Saari syksyn viimeisellä Panurama-klubilla

1472
lukukertaa
Minna Pensola. Kuva: Tero Ahonen.

Vibrafonisti Panu Savolaisen isännöimän Panurama-klubisarjan syyskausi päättyy perjantaina 2.12., kun Savolaisen vieraiksi saapuvat kaksi suomalaisen musiikin huippunimeä, viulisti Minna Pensola sekä kitaristi Jarmo Saari. Kansallisteatterin Lavaklubilla kuultavassa konsertissa tämä ainutlaatuinen ensiesiintymisensä tekevä kolmikko esittää sävellyksiä mm. Jarmo Saaren uran varrelta, sekä tietenkin myös klassisia lainasävelmiä varsin tuoreella kulmalla.

Erinomaisena kamarimuusikkona että solistina tunnettu Minna Pensola tunnetaan erityisesti maamme menestyksekkäimmän jousikvartetin Meta4:n riveistä. Lukuisien soittotehtävien lisäksi hän on perustanut mm. Punavuoressa toimivan Klasariklubin, sekä toiminut Sysmän Suvisoiton taiteellisena johtajana. Jarmo Saarta puolestaan voi hyvällä syyllä pitää yhtenä Suomen monipuolisimmista muusikoista, ja hänen soittoaan onkin voinut kuulla niin Anna-Mari Kähärän Orkesterissa, Jukka Perko Avarassa kuin Don Huonot -yhtyeessäkin. Suomi-palkinto hänelle myönnettiin taiteellisesta työstään vuonna 2012.

Alunperin keväällä 2014 alkaneessa Panurama-klubisarjassa Panu Savolaisen vieraaksi saapuu joka kuukausi suomalaisen musiikkielämän tähtiä, joiden kanssa hän luo jokaiseen iltaan oman mielenkiintoisen ja yllätyksellisen musiikillisen kokonaisuutensa. Klubisarja jatkuu jälleen ensi keväänä, jolloin klubilla vierailevat mm. saksofonisti Timo Lassy sekä kansanmusiikkiyhtye JPP. Tarkempi kevään ohjelma julkaistaan pian. Aiemmin tänä syksynä klubin vieraina on nähty mm. Johanna Iivanainen, Jukka Perko sekä Felix Zenger.

Maamme arvostetuimpiin nuoriin jazzmuusikoihin lukeutuva Panu Savolainen tunnetaan parhaiten mm. maineikkaan European Jazz Competition -kilpailun voittaneesta HERD-yhtyeestään. Pori Jazzin Vuoden taitelijaksi vuonna 2010 valittu Savolainen on muusikon työnsä ohella isännöinyt suosittuja HERD-klubeja ja Panurama-klubeja Kansallisteatterin Lavaklubilla syksystä 2012 alkaen, minkä lisäksi hän toimii Sipoon Kalkkiranta Jazz -festivaalin taiteellisena johtajana. Vuonna 2015 Savolainen teki uuden aluevaltauksen kootessaan Toivo Kärjen 100-vuotissyntymävuoden kunniaksi juhlakonsertin, jossa hänen luotsaamansa trio esiintyi viiden maamme johtavan sinfoniaorkesterin solistina kapellimestarinaan Jaakko Kuusisto.

pe 2.12. klo 21 Panurama-klubi vierainaan Minna Pensola & Jarmo Saari
Kansallisteatterin Lavaklubi (Läntinen teatterikuja 1)

Minna Pensola, viulu
Jarmo Saari, kitara
Panu Savolainen, vibrafoni ja isännöinti

Liput 12/8 € Kansallisteatterin lippumyymälästä.

www.panusavolainen.com
www.facebook.com/panusavolainenvibes

Facebook-event