Wayne Krantz Tavastialle

1052
lukukertaa

 

Fuusiokitaristi Wayne Krantz aloittaa lokakuussa ”Undercover Pop Tour” -kiertueen, joka ulottuu Yhdysvalloista Aasian kautta Eurooppaan. Suomeen kiertue rantautuu marraskuun lopussa, kun Krantz esiintyy Tavastia-klubilla tiistaina 29.11. Illan huipentaa Espoo Big Bandin ja rock-fuusioyhtye Husbandin muodostama 21-henkinen Lauma-projekti. Ennakkoliput ovat myynnissä Tiketissä.

Yhdysvaltalainen Wayne Krantz tunnetaan monipuolisena kitaristina, joka fuusioi rockin, bluesin ja jazzin sävyjä. Uran alkuaikoina Krantz esiintyi ja levytti Steely Danin, Michael Breckerin ja Billy Cobhamin kaltaisten suuruuksien kanssa. Sittemmin mies on keskittynyt soolouraansa johtaen omia trio-kokoonpanojaan, joissa hänen rytmi- ja harmonian käsittelytaitonsa pääsevät parhaiten esille.

Undercover Pop Tourin konserteissa Krantzin visionääriseen käsittelyyn pääsevät muun muassa Princen, Bob Dylanin, Nine Inch Nailsin, Talking Headsin ja Sonic Youthin kappaleet. Tavastialla nähtävässä 2X Salvation -kokoonpanossa soittavat Krantzin lisäksi basisti Nate Wood ja rumpali Zach Danziger. Wood on multi-instrumentalisti, joka on kiertänyt ja esiintynyt muiden muassa Stingin, Chaka Khanin ja George Harrisonin kanssa. Danziger puolestaan on työskennellyt hyvin laaja-alaisesti muusikkona, säveltäjänä ja tuottajana lukemattomien artistien kanssa, kuten U2, Rod Stewart, Mary J. Blige, Miley Cyrus, Busta Rhymes ja Primal Scream.

Yhtenä Suomen suurten jazzorkesterien valioista tunnettu Espoo Big Band (EBB) julkaisi keväällä albumin yhdessä rock-fuusiota soittavan Husband -yhtyeen kanssa. Lauma-albumin musiikki on Varre Vartiaisen ja Jarmo Saaren käsialaa, ja kapellimestarina taituroi Marzi Nyman.

Ovet klo 19:00
Wayne Krantz and 2X Salvation, showtime 19:30
Espoo Big Band & Husband, showtime 21:15
Liput ennakkoon Tiketistä alk. 22€, ovelta 25€
Järjestäjä: Espoo Big Band ry
Tapahtuma Facebookissa