Njet Njet 9 julkaisee debyyttinsä

1354
lukukertaa

njetnjet9

Menestyttyään hienosti Esko Linnavalli -sävellyskilpailussa (2. palkinto ja yleisön suosikki 2011) kosketinsoittaja-säveltäjä Ville Kyttälä on koonnut sävellystensä arvoisen ensemblen. Toukokuussa julkaistava debyyttialbumi kantaa nimeä Unicorn attack.

Njet Njet 9 on 2010-luvun mini big band, jonka soundissa kuuluu jäsentensä laaja ja iloluontoinen suhde musiikkiin. Yhtyeen debyyttialbumin rikkaat sovitukset ja soittamisen riemu maalaavat toisaalta nostalgisia, toisaalta futuristisia maisemia. Säveltäjä Kyttälän omien sanojen mukaan ”Njet Njet 9:n musiikki kuulostaakin siltä, kuin Zappa ja Zawinul pelaisivat nelinpelitennistä Massive Attackin kanssa kanssa ruotsalaisella kesämökillä”. Yhtyeen musiikki rullaa helpon kuuloisesti paljastaen kuitenkin kerta kerralta uusia tasoja.

Yhdeksänhenkinen orkesteri koostuu maamme eturivin rytmimusiikkiammattilaisista. Mukana on mm. Jazz-Emman vuonna 2015 voittaneen Mopo-yhtyeen jäseniä sekä jäseniä Ricky-Tick Big Bandistä ja Teddy’s West Coastersista. Yhtyeen sävellyksistä vastaa Ville Kyttälä, joka on saavuttanut mainetta mm. Esko Linnavalli -sävellyskilpailussa

Ville Kyttälä – electric piano, synthesizers
Martti Vesala – trumpet
Mikko Haanpää – trombone
Ville Vannemaa -alto sax & flute
Pekka Seppänen – tenor sax, flute & clarinet
Linda Fredriksson – baritone sax, alto sax, flute
Veikki Virkajärvi – guitar
Heikki Laine – bass
Eeti Nieminen -drums and electronic percussion

www.eclipse-music.net
facebook.com/njetnjet9music