Soolosaksofonia ja eloelektroniikkaa

1005
lukukertaa

timesand

Saksofonisti ja säveltäjä Esa Pietilän uusi soolosaksofonialbumi Times & Spaces on vahva taiteellinen puheenvuoro ja tutkimusmatka improvisaation maailmaan. Albumilla tenorisaksofonin akustinen ilmaisu yhdistyy eloelektroniikan huikeisiin mahdollisuuksiin. Eloelektroniikan keinovarojen avulla Pietilä luo monipuolisia äänimaisemia ja ainutlaatuisia musiikillisia tiloja. Pietilä hyödyntää eloelektroniikkaa omalla tavallaan käyttäen apunaan esimerkiksi liiketunnistimia. Times & Spaces on Pietilän toinen sooloalbumi. Albumin ulkoasu on Aarni Ylisen käsialaa.

Albumin julkaisukonsertti järjestetään Saksalaisessa kirkossa lauantaina 14. toukokuuta klo 18.00. Tuplajulkaisun levyt, akustinen Times ja elektroninen
Spaces, on äänitetty Pyhtään kirkon upeassa akustiikassa. Kirkko akustisena tilana mahdollistaa oman ainutlaatuisen äänimaailmansa silotellun studiosoundin
asemesta. Soolosaksofoni pääsee oikeuksiinsa myös Saksalaisessa kirkossa, jonka akustiikka on Pietilän mielestä Suomen parhaimpia.

Esa Pietilä (s. 1964) tunnetaan avantgardelle ja freejazzille perustuvasta omaperäisestä virtuoottisesta ilmaisustaan. Jazz- ja nykymusiikin kentällä kansainvälisesti tunnustettu Pietilä on merkittävimpiä suomalaisia saksofonisteja. Pietilän luotsaaman Liberty Ship -yhtyeen albumi Approaching valittiin vuoden albumiksi The New York City Jazz Recordin toimesta vuonna 2013. Vastikään Pietilä on esiintynyt orkesterisolistina esimerkiksi Avanti!- kamariorkesterin, Pori Sinfoniettan, Lappeenrannan kaupunginorkesterin sekä SE Ensemblen kanssa kantaesittäen oman konserttonsa ”Graffiti Play”, Kalevi Ahon tenorisaksofonikonserton sekä Eero Hämeenniemen konserton ”Grounds”. Pietilä tunnetaan monipuolisena säveltäjänä, ja hänen teoksiaan ovat kantaesittäneet muun muassa Avanti! sekä Zagros Ensemble.

Tamperelainen Eclipse Music julkaisee Times & Spaces -albumin toukokuun 20. päivänä. Levy on saatavissa CD:nä ja digitaalisesti ladattavana versiona.

Times & Spaces -julkaisukonsertti

Lauantai 14.5.2016 klo 18.00
Saksalainen kirkko
Unioninkatu 1
00130 Helsinki
liput 15 €
http://esapietila.com/solo-saxophone
http://esapietila.com
http://www.eclipse-music.net