Suomalais-belgialainen Drifter julkaisee elokuussa

911
lukukertaa

drifter

Pianisti Alexi Tuomarilan ja belgialaissaksofonisti Nicolas Kummertin luotsaama yhtye jatkaa Tuomarilan aiemman kvartetin luomalla pohjalla. Uuden Flow-albumin julkaisee maineikas brittilevymerkki Edition Records.

Suomalaispianisti Alexi Tuomarilan ja belgialaissaksofonisti Nicolas Kummertin johtama Drifter-kvartetti julkaisee uuden albuminsa Flow 28. elokuuta nousevan brittilevymerkki Edition Recordsin kautta. Drifter tarjoilee tuoreella albumillaan yhdeksän uutta kappaletta, joilla yhtyeen ilmaisu on levyn nimen mukaisesti luonnollisesti virtaavaa, kekseliästä ja persoonallista – paikoin jopa hypnoottista. Tuomarilan ja Kummertin ohella kvartetissa mukana ovat basisti Axel Gilain ja rumpali Teun Verbruggen. Kummert ja Gilain kunnostautuvat albumilla myös yllättävissä vokaaliosuuksissa, jotkat tuovat Drifterin ilmaisuun oman erityisen ulottuvuutensa.

Vaikka nyt levynsä julkaiseva Drifter on nimenä uusi, kokoonpano on tunnettu aiemmin mainetta kansainvälisesti niittäneenä Alexi Tuomarila Quartetina. Yhtye julkaisi O2-albuminsa vuonna 2003 Warner Music Francen kautta ja nousi kovaan suosioon erityisesti Ranskassa, Japanissa ja Australiassa. Warnerin yritysjärjestelyistä johtuen levy-yhtiö kuitenkin lopetti koko Warner Jazz -osaston uusiin julkaisuihin liittyvän toimintansa ja niin myös Tuomarilan kvartetti jäi ilman levymerkkiä ja management-osastoa. Yhtyeen uusi tuleminen Drifter-nimellä onkin Tuomarilan mukaan aiempien kokemusten inspiroima uudelleensyntymä.

”Tänä päivänä musiikki merkitsee meille bändissä mukana oleville muusikoille paljon enemmän kuin aiemmin”, Tuomarila sanoo. ”Uudella albumillamme tiivistyy kaikki se, mitä olemme viimeisen kymmenen vuoden aikana kokeneet. Levytyssopimuksen menettäminen merkitsi sitä, että bändi oli olemassa vain keskinäiseen ystävyyteemme perustuen. Tältä pohjalta oli hyvä lähestyä uutta levytysprojektia nyt Editionin kanssa.”

Uuden albuminsa myötä Drifter palaa jazzkartalle vakuuttavasti. Tuomarila ja Kummert vastaavat pääosin kvartetin uudesta musiikista, joskin mukana on myös yksi basisti Gilainin kappale ja Tuomarilan sovittama lainakappale King of Pain pop-tähti Stingin kappalevalikoimasta. Drifter-julkaisu on jatkoa Edition Recordsin vahvalle yhteistyölle suomalaismuusikoiden kanssa. Kasvavan levymerkin aiempiin suomalaisartisteihin lukeutuvat Alexi Tuomarila Trio, Verneri Pohjola ja Oddarrang. Uusi Drifter-albumi Flow julkaistaan vinyylinä, CD:nä ja digitaalisesti.

Alexi Tuomarila (s. 1974) kuuluu sukupolvensa eturivin jazzmuusikoihin. Pianisti luotsaa omaa triokokoonpanoaan, joka julkaisi Edition Recordsin kautta vuonna 2013 kehutun albuminsa Seven Hills. Lisäksi Tuomarilaa on totuttu kuulemaan useissa huipputason jazz-yhteyeissä meillä ja muualla. Näihin lukeutuvat mm. Tomasz Stanko Quartet, Mats Eilertsen SkyDive, Manuel Dunkel Quartet ja Eero Koivistoinen Quartet. Tuomarila opiskeli Brysselin konservatoriossa, jossa hän aloitti opintonsa vuonna 1994. Samalla syntyi myös uudella Drifter-levyllä hedelmää kantava kiinteä yhteys Belgian jazzpiireihin.

http://editionrecords.com/artists/drifter

Drifter: Flow
Edition Records 2015 EDN1059 CD/LP/digital (julkaisupäivä Suomessa 28.8.2015)

1. Crow Hill (Alexi Tuomarila) / 2. The Elegist (Alexi Tuomarila) / 3. Lighthouse (Nicolas Kummert) / 4. Harmattan (Nicolas Kummert) / 5. Nothing Ever Lasts (Alexi Tuomarila, sanat Axel Gilain) / 6. Breathing Out My Soul (Nicolas Kummert) / 7. Toueï (Axel Gilain) / 8. King of Pain (Sting, sovitus Alexi Tuomarila) / 9. Vagabond (Alexi Tuomarila)

Alexi Tuomarila, piano / Nicolas Kummert, saksofoni ja laulu / Axel Gilain, basso ja laulu / Teun Verbruggen, rummut