Saksofonisti Kamasi Washington Helsinkiin marraskuussa

1002
lukukertaa

kamasi

Maailman puhutuimpiin jazz-saksofonisteihin tällä hetkellä lukeutuva yhdysvaltalainen monilahjakkuus Kamasi Washington saadaan lopppuvuodesta ensimmäiselle Suomen vierailulleen. Tämän vuoden kehutuimman jazz-levyn ”The Epic” julkaissut Washington esiintyy yhtyeineen Helsingissä The Circuksessa maanantaina 30. marraskuuta.

Erityisesti tenorisaksofonin salat taitava säveltäjä-tuottaja Kamasi Washington on noussut nopeasti yhdeksi jazz-piirien valovoimaisimmista tähdistä, jonka lahjakkuutta on ehditty lainata jo useammalle albumille. Kalifornian Inglewoodista kotoisin oleva Washington on tehnyt yhteistyötä esimerkiksi Gerald Wilsonin, Herbie Hancockin, Lauryn Hillin, Nasin, Snoop Doggin, George Duken, Chaka Khanin ja Raphael Saadiqin kanssa. Washingtonin tyylitaituruutta on päästy kuulemaan esimerkiksi jazz-vaikutteisella Flying Lotusin ”You’re Dead!” ja hip hop -suuruus Kendrick Lamarin kehutulla ”To Pimp A Butterfly” -albumilla.

Alkuvuodesta Kamasi Washington julkaisi ensimmäinen oman albuminsa ”The Epic”, joka on noussut nopeasti tämän vuoden hypetetyimmäksi jazz-levyksi Yhdysvalloissa myös jazz-piirien ulkopuolella. Liki kolmituntinen ”The Epic” on päässyt mm. Rolling Stonessa vuoden parhaimpien levyjen listalle jo nyt ja saanut Spin-lehdessä 10/10-arvion.  Albumilla mukana kymmenmiehisen yhtyeen lisäksi 32-henkinen jousiorkesteri sekä 20-päinen kuoro.

”Hänen ensimäinen oma albuminsa The Epic on eeppinen sekä sanan vanhassa kirjallisessa että nykyisessä arkikielisessä merkityksessä. Ja enemmänkin. Erittäin eeppistä on myös levyn täydellinen yllätyksellisyys.” – Helsingin Sanomat,  Harri Uusitorppa 5/5

”The most ambitious jazz album to arrive in ages…” – iTunes

“…this saxophonist-composer is unusually well poised to secure the attention of listeners who have previously been uninterested in jazz.” – Pitchfork

“…his work as a soloist and arranger helps define the sound of Kendrick Lamar’s ‘To Pimp A Butterfly’, one of the most important hip hop records of the last several years.” – The New York Times

“He plays jazz. But not as you know it.” – Nuo Magazine

KONSERTTI:
Kamasi Washington (USA)
Ma 30.11.2015 The Circus, Helsinki
Ovet klo 19, showtime n. klo 20.30
Liput palvelumaksuineen alkaen 44,50 euroa Lippupalvelun myyntipisteistä, puhelinpalvelusta 0600 10 800 (1,98 €/min + pvm) ja verkkokaupasta www.lippupalvelu.fi

www.kamasiwashington.com