Kesän viimeinen Summer Jazz Club Jyväskylässä

1144
lukukertaa
Pianisti Antti Lähdesmäki vetää Jyväskylän Summer Jazz Clubia. Kuva: Heta Nykänen.
Klubi-isäntä Antti Lähdesmäki. Kuva: Heta Nykänen.
Klubi-isäntä Antti Lähdesmäki. Kuva: Heta Nykänen.

Vuoden viimeinen Summer Jazz Club huipentaa Jyväskylän jazzkesän, kun Popparin lavan elokuun hellettäkin kuumemmaksi lämmittävät suomalais-islantilaisen Matti Saarisen
johtama Grímsey, ja klubien isäntänäkin toimivan Antti Lähdesmäen uusi kvartetti. Tämän klubin jälkeen heinäkuussa yleisöennätyksensä rikkonut Summer Jazz Club vetäytyy
juonimaan vuoden 2016 kuvioita.

Talvella 2015 perustettu Grímsey soittaa kitaristinsa Matti Saarisen musiikkia, jossa liikutaan genrejen rajapinnoilla; yhteissoittoa määrittävät kamarimusiikillinen vuorovaikutus, vahva bändisoundi ja rytminen flow. Bändin jäsenet ovat yhteenlaskettuna opiskelleet ja esiintyneet kaikissa Euroopan maissa, ja tuovat kaikki yhtyeen sointiin vaikutteitaan laajalta skaalalta; jäsenet ovat aiemmin toimineet useissa eri yhteyksissä akselilla jazz-rock-klassinen-elektroninen-kokeellinen. Bändin ensimmäinen levy on äänitetty heinäkuun lopussa, ja ilmestyy vielä tänä vuonna.

Grímsey:
Matti Saarinen, kitara
Jarno Lappalainen, basso
Joonas Leppänen, rummut

Summer Jazz Clubin isäntänä toimiva Antti Lähdesmäki pääsee viimein nousemaan lavalle asti elokuun klubilla, jolle hän tuo uuden kvartettinsa. Yhtyeen musiikin keskiössä on moderni eurooppalainen jazzmusiikki, jonka ympärille kappaleet rakennetaan käyttäen elementtejä klassisesta musiikista freen kautta perinteiseen amerikkalaiseen jazziin. Omaleimaisen vivahteen yhtyeen soundiin tuo harvemmin pikkubändissä kuultu puhallin; huilisti Juho Valjakalla on kokemusta ja menestystä niin klassisen- kuin jazzmusiikinkin saralta. Valjakka on muunmuassa valittu Gluck-huilukilpailussa yleisön suosikiksi. Lähdesmäen lisäksi muillakin rytmisektion jäsenillä on Popparissa kotikenttäetu, sillä myös basisti Juuso Rinta ja rumpali Teemu Mustonen ovat Jyväskylän konservatorion – ja Popparin – kasvatteja.

Antti Lähdesmäki 4:
Juho Valjakka, huilu
Antti Lähdesmäki, piano
Juuso Rinta, basso
Teemu Mustonen, rummut

Summer Jazz Clubin ennakkoliput sekä oheistuotteet myytävänä osoitteessa mesenaatti.me/summer-jazz-club. Ostamalla tuet klubeilla soittavia bändejä.
Liput 8/5 euroa. Lipunmyynti alkaa 20.30, ensimmäinen bändi aloittaa 21.00.
Summer Jazz Clubin toiminta on Musiikin Edistämissäätiön tukemaa.

www.facebook.com/summerjazzclub