Mikko Sarvanne Hip Company on We Jazz Rising Star 2014

1345
lukukertaa
sarvanne
Mikko Sarvanne.

Toista kertaa 8.-13. joulukuuta järjestettävän viikon mittaisen We Jazz 2014 -tapahtuman yhteydessä jaettava We Jazz Rising Star -palkinto myönnetään säveltäjä-kapellimestari Mikko Sarvanteen luotsaamalle Mikko Sarvanne Hip Companylle. Palkintoon sisältyy kattava apu yhtyeen Fredriksson Musicin kautta keväällä 2015 julkaistavan debyyttialbumin toteutukseen liittyen. Joulukuisen jazztapahtuman järjestävä helsinkiläinen luovan alan toimisto We Jazz sitoutuu suunnittelemaan ja toteuttamaan albumin promokuvat, kannet ja viestintäkampanjan korvauksetta. Mikko Sarvanne Hip Company esiintyy We Jazz 2014 -tapahtumassa lauantaina 13. joulukuuta ravintola Siltasen jazzbrunssilla klo 12.

Mikko Sarvanne Hip Company on 11-henkinen lupaavista nuorista muusikoista koostuva jazzyhtye, joka tulkitsee Mikko Sarvanteen sävellyksiä. Yhtyeen soitannossa yhdistyvät estottomasti eteenpäin vyöryvä svengi, koskettavat melodiat sekä Helsingin kaupunkikuvan värittämät mielenmaisemat. Kokonsa puolesta big bandia lähentelevältä kokoonpanon musiikissa on kuultavissa pienyhtyeille ominainen vapaus ja yllätyksellinen kehittely, jonka kautta soittajien persoonallisuudet pääsevät esille.

”Nousevan kotimaisen jazznimen palkitseminen ja alkuun auttaminen sopii hyvin We Jazzin filosofiaan”, sanoo We Jazzin taiteellinen johtaja Matti Nives. ”Samoin kuten AR Quartet viime vuonna, Mikko Sarvanne Hip Company on osoittanut vahvaa halua mennä eteenpäin urallaan ja haluamme tukea tätä aktiivisuutta omalla panoksellamme. Musiikillisesti vahvaa näkemyksellisyyttä huokuva yhtye on kokoelma lupaavia nuoria soittajia, joista on varmasti hioutumassa kovan luokan jazzkokoonpano. Olen myös erittäin mielissäni siitä, että yhteistyömme viime vuoden Rising Star -palkitun AR Quartetin levyn julkaisseen Fredriksson Musicin kanssa saa jatkoa.”

Mikko Sarvanne Hip Companyn debyyttialbumin julkaisee Fredriksson Music -levymerkki. Fredriksson Musicia luotsaava pianisti Jussi Fredriksson haluaa myös osaltaan nostaa esille nuoria lupaavia jazzmuusikoita. ”Suomessa on muutamia loistavia nuoria jazzartisteja, joita suuri yleisö ei vielä tunne. Mikko Sarvanne Hip Company kuuluu ehdottomasti näihin. Meidän tehtävänä on kokeneempina toimijoina auttaa näitä lahjakkuuksia saamaan musiikilleen ansaitsemansa huomion. Fredriksson Music haluaa toiminnallaan edistää suomijazzin hyvinvointia myös tulevaisuudessa.”

We Jazz järjestää jazzkulkueen Ääniwalliin 10.12.

Mikko Sarvanne Hip Companyn jäsenet esiintyvät Siltasen lisäksi We Jazz 2014 -tapahtuman jazzkulkueessa, joka johdattaa yleisön uutena We Jazz -esityspaikkana toimivaan Ääniwalliin. Kulkue starttaa Sture Jazz Barin edestä Mäkelänkadun ja Sturenkadun risteyksestä keskiviikkona 10. joulukuuta klo 18.30 ja päättyy Ääniwalliin, jossa We Jazz 2014 -konsertissa esiintyvät saksalais-uusiseelantilainen Nils Wogram Root 70 With Strings ja tapahtuman tilausteoksessa basisti Antti Lötjönen peräti kolmen yhtyeen riveissä yhtä aikaa. Lötjösen mukana lavalle nousevat Joonas Haavisto Trio, Jaska Lukkarinen Trio ja SUN Trio. Kulkue on New Orleansin musiikillisen perinteen inspiroima ”modern jazz second line”, eli elävä jazz-yhtye soittaa noin 5-10 minuutin mittaisen matkan Ääniwalliin käveltäessä. ”Idea lähti siitä ymmärryksestä, että moni tapahtumamme kävijöistä ei ole ennen vieraillut Ääniwallissa”, Matti Nives kertoo. ”Ajattelimme kääntää paikalle löytämisen ongelman positiiviseksi ideaksi, jolla tapahtumamme musiikillista antia saadaan kasvatettua entisestään. Kulkue sopii erityisesti heille, jotko kokevat epävarmuutta Ääniwalliin löytämisessä.”

We Jazz 2014 -kulkueeseen voi ottaa vapaasti osaa saapumalla Sture Jazz Barin eteen Sturenkadun ja Mäkelänkadun risteykseen keskiviikkona 10.12. klo 18.30.

We Jazz 2014: Jazzbrunssi
La 13.12. klo 11-15, Ravintola Siltanen (Hämeentie 13 B)
WE JAZZ RISING STAR 2014: MIKKO SARVANNE HIP COMPANY
WE JAZZ DJS
Pöytävaraukset: varaukset@siltanen.org / puh. 0440 660 530

We Jazz 2014 Modern Jazz Second Line
MIKKO SARVANNE HIP COMPANYN JÄSENIÄ
Sture Jazz Barin edestä Ääniwalliin ke 10.12. klo 18.30

hipcompany

MIKKO SARVANNE HIP COMPANY
Joona Kilponen: trumpetti / Tomi Nikku: trumpetti / Kirsi-Marja Harju: trumpetti, flyygelitorvi / Miika Hyttinen: pasuuna / Frans Thomsson: alttosaksofoni / Ukko Heinonen: tenorisaksofoni / Erik Hippi: tenorisaksofoni, huilu / Anni Thomsson: baritonisaksofoni / Teemu Kekkonen: piano / Mikael Saastamoinen: basso / Sami Nummela: rummut
Mikko Sarvanne: sävellykset, sovitukset, yhtyeenjohto

https://www.facebook.com/mikkosarvannehipcompany

Tapahtuma Facebookissa
Lipunmyynti Tiketti

We Jazz 2014 järjestetään Helsingissä 8.–13.12. Kyseessä on helsinkiläisen luovan toimiston We Jazz Oy:n järjestyksessään toinen joulukuinen viikon mittainen jazztapahtuma, joka esittelee kotimaista ja ulkomaista huippujazzia levittäytyen seitsemään eri esityspaikkaan ympäri kaupunkia. Konserttien lisksi We Jazz 2014 pitää sisällään jazzin esityskonsepteja haastavia tilausteoksia.

Yhteistyössä: Image, Web-veistämö, Unifilm Oy, Goethe-Institut Finnland, Helsingin kulttuurikeskus, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Musiikin edistämissäätiö, Music Finland, Sam Huberin taidesäätiö, Suomen kulttuurirahasto, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzin aineryhmä, Paavalin seurakunta

http://wejazz.fi/2014
http://facebook.com/wejazz