Maistiainen Panu Savolainen Toivon ensi vuonna julkaistavalta Kärki-tribuutilta

1105
lukukertaa
Ninni Poijärvi vierailee Panu Savolaisen Toivo-yhtyeen ensilevyllä.
Ninni Poijärvi vierailee Panu Savolaisen Toivo-yhtyeen ensilevyllä.
Ninni Poijärvi vierailee Panu Savolaisen Toivo-yhtyeen ensilevyllä.

Panu Savolainen Toivo -yhtye sekä laulaja Ninni Poijärvi julkaisevat uuden singlen Syysyössä kahden ke 3.12.2014, Toivo Kärjen 99-vuotissyntymäpäivänä. Kappale on säveltäjämestari Toivo Kärjen aiemmin julkaisematon sävellys vuodelta 1944, jonka on sanoittanut lukuisten iskelmien sanoittajana tunnettu Kauko Käyhkö. Sovituksesta vastaa vibrafonisti Panu Savolainen.

Koskettava ja syksyinen sävellys on päätynyt yhtyeen käyttöön Toivo Kärjen jäämistöstä hänen poikansa Kalervo Kärjen välityksellä. Syysyössä kahden on ensimmäinen single Panu Savolainen Toivo -yhtyeen tulevalta Music by Toivo Kärki -albumilta, joka julkaistaan Kärjen 100-vuotisjuhlavuonna maaliskuussa 2015. Albumi sisältää yhteensä kolme Kärjen ennenjulkaisematonta sävellystä, joista yhdessä solistina ja sanoittajana toimii viime aikoina erityisesti iskelmämusiikin parissa kunnostaunut Yona. Kahta laulukappaletta lukuunottamatta albumi koostuu instrumentaaliversioista Kärjen ikivihreistä sävelmistä.

Neljännen soololevynsä viime syyskuussa julkaissut Ninni Poijärvi tunnetaan valovoimaisena laulajana sekä viulustina erityisesti juurimusiikin parissa. Poijärvi on esiintynyt mm. Hoedown-yhtyeen kanssa sekä J. Karjalaisen Lännen-Jukka -projektissa.

Pori Jazzin vuoden taiteilijaksi vuonna 2010 valittu Panu Savolainen tunnetaan erityisesti HERD-yhtyeestään, joka julkaisi viimeisimmän, suurta kiitosta saaneen Jazzbasilli -albumin yhdessä laulaja Aili Ikosen kanssa syksyllä 2013. Toivo Kärjen musiikkiin paneutuva Panu Savolainen Toivo -yhtye sai kantaesityksensä Helsingin Juhlaviikoilla Huvila-teltassa 2013. Trioesiintymisten lisäksi yhtye esiintyy Kärjen juhlavuonna 2015 maamme johtavien sinfoniaorkestereiden kanssa kapellimestarinaan Jaakko Kuusisto.

Panu Savolainen Toivo & Ninni Poijärvi: Syysyössä kahden (musiikkivideo)

säv. Toivo Kärki
san. Kauko Käyhkö
sov. Panu Savolainen

Ninni Poijärvi, laulu
Panu Savolainen, vibrafoni
Teemu Viinikainen, kitara
Jori Huhtala, basso

Julkaisija Doorbell Music

www.panusavolainen.com
www.facebook.com/panusavolainenvibes
www.ninnipoijarvi.com