Pori julkaisi juhlavuotensa ensimmäiset artistikiinnitykset

1066
lukukertaa
Buena Vista Social Club.
Buena Vista Social Club.
Buena Vista Social Club.

Ensi kesänä 50. kertaa järjestettävän Pori Jazz -festivaalin ensimmäiset artistit on kiinnitetty. Kirjurinluodon konserttipuistossa koetaan lauantaina 18. heinäkuuta iloisen haikea jälleennäkeminen, kun Orquesta Buena Vista Social Club esiintyy viimeistä kertaa Suomen estradeilla. Muita vahvistuneita esiintyjiä ovat Dee Dee Bridgewater & Irvin Mayfield and the New Orleans Orchestra, Lee Fields & The Expressions ja Aino Venna.

Ympyrä sulkeutuu kesällä Kirjurinluodossa, sillä Orquesta Buena Vista Social Club teki kaikkien aikojen ensimmäisen Suomen-keikkansa juuri Pori Jazzissa. Kuubalaisrytmit vetivät kesällä 2000 Kirjurinluotoon sankan joukon yleisöä, ja loppuunmyytyä Lokkilavan konserttia onkin jälkikäteen muisteltu yhtenä Pori Jazz -historian klassikkona.

Win Wendersin dokumenttielokuva nosti Buena Vista Social Clubin maailmanmaineeseen viime vuosituhannen lopulla. Viime vuodesta lähtien yhtye on ollut Adios-nimisellä kiertueella, jonka on suunniteltu päättyvän ensi vuonna yhtyeen kotikaupungissa Havannassa. Buena Vista Social Club saattaa käydä kevään aikana konserttisalikeikoilla Suomessa, mutta Kirjurinluodossa on haikeiden hyvästien aika. Ryhmän solisteina nähdään Porissa Omara Portuondo sekä Eliades Ochoa

Esiintymisensä lauantaina 18.7. on vahvistanut myös sukupolvensa ansioituneimpiin jazzvokalisteihin lukeutuva, kolminkertainen Grammy-voittaja Dee Dee Bridgewater. Häntä säestää New Orleans Jazz Orchestra, jota johtaa Irvin Mayfield. Bridgewater ja maineikas orkesteri julkaisevat keväällä uuden albumin, joka esittelee New Orleansin musiikillista perintöä kymmenen vuotta hirmumyrsky Katrinan jälkeen.

Yhdysvaltalainen soul-kokoonpano Lee Fields & The Expressions saapuu Pori Jazziin toista kertaa. Kesällä 2013 yhtye esitti festivaalilla keikan, joka osoitti Lee Fieldsin kuuluvan nykysoulin ehdottomiin huippuihin. Viime kesänä ilmestynyt ”Emma Jean” -pitkäsoitto on yksi kuluneen vuoden parhaista soul-albumeista.

Toisen albuminsa äskettäin julkaissut Aino Venna lukeutuu tämän hetken kiinnostavimpiin suomalaisartisteihin. Helsinkiläislaulaja yhdistelee musiikissaan muun muassa folkin, chansonin ja jazzin elementtejä. Pori Jazzissa artisti esiintyy laajennetulla kokoonpanolla, johon kuuluu jousi- ja puhallinkvartetti.

 Tarjousliput myynnissä vuoden loppuun asti!

Pori Jazzin lipunmyynti juhlavuodelle 2015 on käynnistynyt Lippupalvelussa. Perinteinen avoin lippu (toimituskuluineen alk. 60 euroa) on myynnissä 31.12. asti, ja se oikeuttaa sisäänpääsyyn vapaavalintaiseen Kirjurinluodon konserttiin. Pääkonsertit Kirjurinluodossa järjestetään torstaina 16., perjantaina 17. ja lauantaina 18. heinäkuuta. Kirjurinluodon lippujen normaalihinta on toimituskuluineen alkaen 73,50 euroa.

Kirjurinluotoon on myynnissä myös kolmen päivän lippu, jonka ostaja varmistaa sisäänpääsynsä kaikkiin pääkonsertteihin. Rannekkeeseen vaihdettavan lipun hinta on vuoden loppuun asti toimituskuluineen alkaen 150 euroa (norm. 175 euroa).

www.porijazz.fi

Tutustu myös juhlavuoden tuotteisiin

Pori Jazzin oheistuotteet ovat myynnissä verkkokaupassa, jonka tuotevalikoima tulee juhlavuoden kunniaksi olemaan tavallistakin näyttävämpi. Ensimmäisinä tuotteina myynnissä ovat paidat ja takit, jotka perustuvat taiteliljaprofessori Erik Bruunin suunnittelemaan juhlavuoden Pori Jazz -julisteeseen. Tuotteet sopivat mainiosti vaikkapa joululahjaksi!