Tapio Ylinen on Radio Classicin uusi jazzääni

1145
lukukertaa

class=”alignnone size-full wp-image-11357″ src=”http://u68792.www2.webdomain.fi/wp-content/uploads/ylinen.jpg” alt=”ylinen” width=”300″ height=”210″ />

Eclipse Musicistaan musiikkiväen tuntema Tapio Ylinen aloittaa uuden jazz-aiheisen ohjelmasarjan Radio Classicilla. Sarjaa lähetetään 11.9. – 13.11.2014 välisenä aikana torstaisin klo 19 ja se uusitaan sunnuntaisin klo 11.

Ylinen vie kuulijat tunniksi kerrallaan jazzmusiikin maailmaan. Ohjelmassa kuullaan musiikkia jazzhistorian suurimmilta taiteilijoilta (Miles Davis, John Coltrane, Duke Ellington…), unohtamatta kuitenkaan uutta musiikkia ja kotimaisen jazzin parhaimmistoa.

Ohjelmassa kuljetaan jazzin varhaisvuosista kohti nykypäivää ja käsitellään tyylien kirjoa parhaiden levytysten säestyksellä, harvinaisia konserttiäänitteitä unohtamatta. Jokaisessa ohjelmassa kuullaan myös kotimaisten jazzartistien haastatteluja sekä katsastetaan ajankohtaisia tapahtumia.

Musiikkia tullaan kuullaan mm. seuraavilta artisteilta: Miles Davis, Duke Ellington, John Coltrane, McCoy Tyner, Herbie Hancock, Sonny Rollins, Brecker Brothers, Dave Liebman, Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Branford Marsalis ja Diana Krall.

Kotimaisen musiikkia edustavat, osa haastattelujen kera, mm. Ilmiliekki Quartet, Pekka Pohjola, Verneri Pohjola, Juhani Aaltonen, Aki Rissanen, Kari Ikonen, Elifantree, Vantaan Viihdeorkesteri, Olavi Luohivuori, Oddarrang, Five Corners Quintet, Jukka Gustavson ja Jim Pembroke.