Ulkomaiset leirivieraat ja Sibiksen jazzopet yhteiskonsertissa

965
lukukertaa
Ellery Eskelin.
Ellery Eskelin.
Ellery Eskelin.

Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmän organisoima kesäleiri saattoi yhteen suomalaisen jazzin huiput sekä kansainvälisiä jazzin tähtiä. Nyt he esittelevät yhteistyönsä tuloksia syyskuisessa konsertissa.

Torstaina 4.9. Koko Jazz Clubilla kuullaan laaja kattaus eturivin jazzia, kun kolme suomalaisista huippumuusikoista koottua yhtyettä esiintyy yhdessä kansainvälisesti arvostettujen vieraiden kanssa. Saksofonisti Ellery Eskelin, rumpali Obed Calvaire ja pianisti Antonio Faraò edustavat oman alansa ehdotonta eliittiä, mutta Suomessa heitä on kuultu harvoin.

Amerikkalainen pitkän uran luonut saksofonisti Eskelin on tullut tunnetuksi innovatiivisista, improvisoituja ja sävellettyjä elementtejä yhdistävistä sävellystekniikoista sekä uniikista fraseerauksestaan. Miamista kotoisin oleva Calvaire on puolestaan nuori rumpali, joka on luonut uraa niin jazzin, popin kuin latinalaisen musiikin saralla. Jazzmuusikoista hän on esiintynyt ja levyttänyt muun muassa Wynton Marsalisin, Danilo Perezin, Bobby Watsonin ja Mark Murphyn kanssa. Välimerellisiä sekä afroamerikkalaisia elementtejä musiikissaan yhdistelevää italialaista pianisti Faraòa on nousemassa yhdeksi aikamme merkittävimmistä ja taitavimmista pianisteista.

Syyskuussa kuultava konsertti sai alkunsa Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmän kutsuessa kansainväliset jazzvieraat kolmen päivän leirille Suomeen tekemään yhteistyötä aineryhmässä opettavien muusikoiden kanssa ja tuomaan näin uusia tuulia Suomen jazzkentälle. Leirin idea ponnisti tanskalaisesta Summer Sessions -konseptista, joka on tanskalaisille ja muille pohjoismaalaisille jazzmuusikoille suunnattu, viikonmittainen yhteinen harjoittelumahdollisuus vuosittain kesällä Tanskassa.

Suomalaisten versio leiristä yhden oppilaitoksen yksin järjestämänä leirinä on erittäin ainutlaatuinen konsepti maailmanlaajusestikin. Tänä kesänä järjestyksessään toinen leiri järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2011, jolloin kansainvälisinä vieraina nähtiin Jerry Bergonzi, Jesse Van Ruller ja Guillermo Klein. Leiri on saanut kansainvälisiltä opettajavierailta kiitosta hienosta yhteishengestä sekä koko kentän musiikillista kehitystä edistävästä toiminnasta, joka kuuluu myös lavalla. Syyskuun leirin huipentavasta konsertista tekee erittäin mielenkiintoisen myös vierailijoiden mukanaan tuoma tyylillisesti monipuolinen ja persoonallinen ohjelmisto.

Suomalaisista muusikoista konsertissa esiintyvät Manuel Dunkel, Mikko Helevä, Ville Herrala, Kari Ikonen, Mikko Innanen, Jussi Kannaste, Tuure Koski, Jarno Kukkonen, Jussi Lehtonen, Sami Linna, Visa Mertanen, Riitta Paakki, Jari Perkiömäki, Ville Pynssi, Mia Simanainen, Tuomas Timonen ja Teemu Viinikainen.

Ellery Eskelin, Obed Calvaire and Antonio Faraò meet the Sibis Jazz Faculty
To 4.9.2014 klo 21
Koko Jazz Club
Hämeentie 13
K-18
Liput: 17-22 €, Tiketti