Esa Pietilä vapauden laivan kapteenina

840
lukukertaa

class=”alignnone size-full wp-image-11325″ src=”http://u68792.www2.webdomain.fi/wp-content/uploads/liberty.jpg” alt=”liberty” width=”400″ height=”270″ />

Vuonna 2012 perustettu Liberty Ship -yhtye liikkuu free jazzin ja improvisoidun musiikin syvissä vesissä. Saksofonisti ja säveltäjä Esa Pietilän johdolla suomalaisen jazzin eturivin muusikoista koostuva kvartetti vie omilla tahoillaan ansioituneet muusikot yhteiselle tutkimusmatkalle musiikillisen luovuutensa äärirajoille. Liberty Ship edustaa suomalaista nykyjazzia luovimmillaan. Esa Pietilän lisäksi Liberty Shipissä soittavat pianisti Aki Rissanen, basisti Antti Lötjönen ja rumpali Olavi Louhivuori.

Liberty Shipin kapteeni on saksofonisti, säveltäjä ja improvisoija Esa Pietilä (s.1964) jonka omaperäinen tyyli rakentuu avant-garde ja free jazzin perustalle. Pietilällä on pitkä kokemus soittajana ja säveltäjänä niin soolosaksofokonserteista kuin pienistä kokoonpanoista ja big bandeistä kotimaisten ja ulkomaisten luovan musiikin eturivin soittajien kanssa.

Pianisti Aki Rissanen (s.1980) on noussut nopeasti maamme arvostetuimpien jazz-pianistien joukkoon. Rissasen soitossa kohtaavat klassiset piano-opinnot, rakkaus improvisointiin ja jazziin. Liberty Ship -projektissa Rissasen osaamisen molemmat osa-alueet pääsevät loistavasti esille.

Antti Lötjönen (s.1980) on ollut Helsingin 2000-luvulla voimakasta nousua eläneen jazz-elämän kulmakiviä. Lötjönen tunnetaan niin Suomessa kuin kansainvälisestikin hyvin Sun Trion, Verneri Pohjola Quartetin ja lukemattomien muiden kokoonpanojen basistina.

Rumpali Olavi Louhivuori (s.1981) on kansainvälisesti tunnetuimpia sukupolvensa suomalaisia jazz-muusikoita.Yhteistyö ja levytykset Eurooppalaisten muusikoiden (Tomasz Stańkon, Dave Stapletonin, Marilyn Crispellin) kanssa ovat tehneet Louhivuoresta ympäri Eurooppaa tunnistetun nimen. Luohivuori on myös niittänyt menestystä omalla Oddarang -yhtyeellään.