Panu Savolainen Kalkkiranta Jazzin johtoon

976
lukukertaa
Kuva: Johannes Wilenius.
Kuva: Johannes Wilenius.

 

Sipoon Kalkkiranta Jazz -festivaalin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu vibrafonisti Panu Savolainen. Savolaisen valitsi seuraajakseen festivaalin pitkäaikainen taiteellinen johtaja, pianisti Iiro Rantala. Uusi taiteellinen johtaja aloittaa pestinsä kesän 2014 festivaalilla, joka järjestetään Sipoon Kalkkirannassa lauantaina 16.8.2014.

Maamme arvostetuimpiin nuoriin jazzmuusikoihin lukeutuva Panu Savolainen (s. 1990) tunnetaan parhaiten mm. arvostetun European Jazz Competition -kilpailun voittaneesta HERD-yhtyeestään. Lahdesta kotoisin oleva, Pori Jazzin vuoden taitelijaksi vuonna 2010 valittu Savolainen on opiskellut Sibelius-Akatemian jazz-osastolla. Muusikon työnsä ohella hän on isännöinyt suosittuja HERD-klubeja Kansallisteatterin Lavaklubilla syksystä 2012 alkaen. HERDin ja laulaja Aili Ikosen suomalaisista jazziskelmistä koostuva debyyttialbumi Jazzbasilli julkaistaan 9.10.

Jo 21. kerran järjestettävä Kalkkiranta Jazz pidetään meren äärellä Sipoon Kalkkirannassa. Tapahtuman järjestää Musiikkia Sipoossa ry. Aiempien vuosien esiintyjiin lukeutuvat mm. Trio Töykeät, Jukka Perko, Anna-Mari Kähärä, Felix Zenger, Lasse Mårtensson sekä Emma Salokoski. Kesän 2014 ohjelma julkistetaan keväällä.

Panu Savolainen