JazzHUG-klubit jatkuvat Vin-Vinissä

912
lukukertaa
Aili Ikonen.
Aili Ikonen.
Aili Ikonen aloittaa Vin-Vinin klubi-illat.

Suomalaista jazzia esiin tuova kollektiivi Helsinki Jazz Underground jatkaa menestyneitä JazzHUG-konsertteja viinibaari Vin-Vinissä. Syksyn aikana kuullaan neljää duokokoonpanoa joka kuukauden viimeisenä perjantaina. Kaikki konsertit ovat ilmaisia.

Syksyn JazzHUG-illat aloittaa perjantaina 27.9 valovoimainen laulaja Aili Ikonen yhdessä pianisti Jussi Fredrikssonin kanssa. Ikonen on noussut suuren yleisön tietoisuuteen mm. viimeaikaisten projektiensa Tribute To Ella ja Herd & Aili Ikonen: Jazzbasilli myötä. Vin-Vinin konsertissa Rhodes-pianoa soittava Jussi Fredriksson on JazzHUG-konseptin toinen isä. Hänet tunnetaan Jazz Wars- ja Fredator-kokoonpanojen johtohahmona sekä jazzalan monipuolisena vaikuttajana.

Lokakuun blues-henkisessä konsertissa kuullaan Club For Five -yhtyeestä tuttua laulaja Susanna Lukkarista (os. Hietala) sekä suomalaisen jazzkitaran suvereenia mestaria Teemu Viinikaista.

Marraskuun JazzHUG-illassa Vin-Viniin saapuu yksi tämän hetken kuumimmista jazznimistä, hiljattain bossa nova -albumin julkaissut trumpetisti Jukka Eskola. Hän esiintyy poikkeuksellisen intiimillä kokoonpanolla Hammond-urkuri Mikko Helevän kanssa.

Joulukuisessa klubissa soi vapaa improvisaatio, kun puupuhaltaja Kari ”Sonny” Heinilä ja rumpali Jaska Lukkarinen loihtivat viinin lomaan omia näkemyksiään tämän päivän jazzista. Heinilä tunnetaan pitkän linjan jazzmuusikkona sekä UMO Jazz Orchestran taiteellisena johtajana. Jaska Lukkarinen on niittänyt mainetta lukuisissa yhtyeissä kuten Jaska Lukkarinen Trio, NYConnection, Ricky-Tick Big Band ja Dalindéo.

Vin-Vin on viinibaari Helsingin keskustassa Torni-hotellia vastapäätä. Tunnelmallinen paikka keskittyy pääosin pienten ja orgaanisten tilojen viineihin.

JazzHUG-ohjelma syksy 2013:

27.9 Aili Ikonen & Jussi Fredriksson
25.10 Susanna Lukkarinen & Teemu Viinikainen
29.11 Jukka Eskola & Mikko Helevä
27.12 Sonny Heinilä & Jaska Lukkarinen

Konsertit Vin-Vinissä klo 19-21 (Kalevankatu 6, Torni-hotellia vastapäätä). Vapaa pääsy.

Helsinki Jazz Underground

Vin-Vin

Helsinki Jazz Underground on tuore jazzalan kollektiivi, joka kerää yhteen tämän hetken kuumimpia artisteja ja aktiivisia jazzalan ammattilaisia. Kollektiivi julkaisee uutta jazzmusiikkia ja koordinoi artistiensa markkinointia, tiedotusta sekä keikkamyyntiä. HJU toimii tiiviissä yhteistyössä jazzalan organisaatioiden kanssa. Lisäksi HJU tuottaa jazztapahtumia JazzHUG-konseptin alla. Yritystä pyörittävät jazzmuusikot Jussi Fredriksson ja Jaska Lukkarinen.