Han Bennink AMC-klubilla

1443
lukukertaa
Han Bennink.
Han Bennink.
Han Bennink.

Kulttuuriravintola Telakalla kuullaan harvinaista herkkua sunnuntaina 13.10., kun lavalle nousee legendaarinen hollantilaisrumpali Han Bennink duona saksofonisti Mikko Innasen kanssa.

Vuonna 1942 syntyneen Han Benninkin muusikonura on vaikuttava läpileikkaus jazzin lähihistoriaa Euroopassa, genren eri tyylilajeja ja kovan luokan soittokumppaneita. Eriyisesti pianisti Misha Mangelberg ja saksofonisti Peter Brötzmann kuuluvat Benninkin yhteistyötahoista läheisimpiin. 1960-luvulla Bennink soitti mm. Dexter Gordonin, Wes Montgomeryn, Sonny Rollinsin ja Eric Dolphyn kaltaisten amerikkalaisten jazzjättiläisten rinnalla. Sittemmin Benninkistä on tullut eräs vapaaseen improvisaatioon perustuvan musiikin merkkinimistä. Rumpalia on syystä kuvailtu harvinaisen monipuoliseksi jazztyylien kirjossaan ja erityishuomiota ovat herättäneet hänen räjähtävän energiset live-esiintymisensä.

Mikko Innanen (s. 1978) tunnetaan yhtenä Suomen arvostetuimmista ja aktiivisimmista saksofonisteista. Vuonna 2008 Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnon pokanneen Innasen yhtyeisiin kuuluvat mm. Mikko Innanen & Innkvisitio, PLOP, Delirium ja Gourmet. Lisäksi Innasta kuullaan lukuisissa muissa yhtyeissä meillä ja muualla. Soittajana persoonallisen Innasen julkaisulistalta löytyy kymmeniä albumeita sekä yhtyeiden johtajana että bändin jäsenenä ja viime vuosina mies on kunnostautunut myös järjestämällä omia konserttisarjojaan New Yorkissa paikallisten nimimuusikoiden kera.

Kaksikon yhteistyö alkoi jo kymmenisen vuotta sitten triona, jossa kolmantena muusikkona toimi virolaiskitaristi Jaak Sooäär. Suomen-keikkojen jälkeen Bennink ja Innanen viettävät päivän myös levytysstudiossa uuden albumin nauhoituksissa.

Kulttuuriravintola Telakka 13.10.2013 klo 19
HAN BENNINK & MIKKO INNANEN (NL/FIN)
Han Bennink, drums
Mikko Innanen, sax
Liput 10 eur
ennakkoliput myynnissä Telakalla 7.10. alkaen
Tuotanto Annamaija Music Company ja Ravintola Telakka
Yhteistyössä We Jazz Oy:n kanssa