Helsingissä taas kansi auki

842
lukukertaa

kansi13

Kansi auki -festivaalin taiteellinen johtaja Iiro Rantala on koonnut Helsinkin jälleen kansainvälisen huippuohjelmiston. Pianojazztapahtuma soi Kapsäkissä ja Ravintola Allotriassa 14.-17.11.2013.

Kolmannen kerran järjestettävän Kansi Auki –festivaalin esiintyjinä kuulemme suomalaisten muusikkojen lisäksi vieraita Ruotsista, Yhdysvalloista ja Italiasta. Ohjelmasta löytyvät mm. Bobo Stenson, Craig Taborn, Stefano Bollani, Joonas Haavisto Trio ja Kari Ikonen trio. Konsertteja edeltävät luennot käsittelevät tänä vuonna jazzpianon osaajia, elämää ja kokemuksia. Kolmena iltana tarjoillaan luento, kahden artistin konsertti Kapsäkin teatterisalissa sekä klubikonsertti ravintola Allotriassa. Festivaalin päättää neljäntenä päivänä ilmaiskonsertti lapsille ja heidän seuralaisilleen.

Kansi Auki Piano Jazz Festivaali on suurten sydänten, omistautuneiden ihmisten ja huippuartistien kokonaisuus, joka mahdollistaa ainutkertaisia konserttielämyksiä. Musiikkiteatteri Kapsäkin tilat Helsingin Hämeentiellä tarjoavat täydelliset puitteet.

”Mikään ei ole makoisampaa, kuin aistikas ja taidokas jazzpianokonsertti vuoden pimeimpään aikaan. Syksyn kiireet ovat sylissä ja joulustakin pitäisi vielä jotenkin selvitä. Arkielämän oravanpyörästä on mahdollista hypätä hetkeksi pois tulemalla kuuntelemaan huippupianismia Kansi Auki -festivaalille”, toteaa Iiro Rantala.

Torstaina 14.11. teatterisalissa soittavat ruotsalainen legenda Bobo Stenson ja Iiro Rantala. Klubilla taituroivat Claes Andersson ja Pentti Mutikainen.

Perjantaina 15.11. ovat vuorossa Kari Ikonen Trio ja amerikkalainen Craig Taborn, Allotrian klubilla Veijo Midi.

Lauantaina 16.11. soittavat Joonas Haavisto Trio ja italialainen Stefano Bollani, Klubin konsertissa kuullaan Antti Ohenoja Trioa.

Sunnuntaina 17.11. nautitaan konsertista, joka soveltuu niin lapsille kuin aikuisillekin. Festivaalin johtaja Iiro Rantala ystävineen yllättää.

KANSAINVÄLINEN JAZZFESTIVAALI INTIIMISSÄ TUNNELMISSA

Kansi Auki Piano Jazz Festival on Iiro Rantalan panos kulttuurituontiin ja jazzmusiikin tarjonnan lisäämiseen Suomessa. Festivaalin vieraat ovat kansainvälisesti tunnustettuja artisteja, joiden kiertueet eivät ole vielä ulottuneet huomiota herättävästi Suomeen. Pieni tapahtuma, intiimi konserttisali ja yhdessä hengittävä yleisö tarjoavat vieraille suurten salien, yleisömassojen ja ruhtinaallisten palkkioiden sijaan mahdollisuuden hengähtämiseen oman taiteensa äärellä. Nämä artistit tapaavat kuulijansa ja toisensa yleensä suurilla festivaaleilla tai suurten järjestäjien isoissa halleissa. Kansi Auki on jotain muuta. Se on huomavaisuutta, kunnioitusta ja aitoa kiinnostusta. Se on kuin romanttinen illallinen kynttilän valossa. Kansi Auki –festivaalilla on kuuma ja intensiivinen rakkaussuhde musiikkiin.

www.kapsakki.fi/kansiauki

LIPUT

Kapsäkin lipunmyynnistä 09 2600907 klo 11-16
liput/at/kapsakki.fi

tai 0600 900 900 (1,97€/min+pvm) +toimituskulut klo 7-22
www.lippu.fi

Allotrian klubeille lippu- ja pöytävaraus 050 579 1400 klo 14:n jälkeen
info/at@allotria.fi

Yksittäisten lippujen lisäksi myös festivaalipassi sisältäen kaikki teatterisalin konsertit.