Rumpulegenda Han Bennink Helsingissä

850
lukukertaa
Han Bennink.
Han Bennink.
Han Bennink.

Rumpalilegenda Han Bennink esiintyy We Jazz -klubilla 12.10. Bennink esiintyy duona kotimaisen jazzin kärkinimiin kuuluvan saksofonisti Mikko Innasen kanssa. Kaksikko nauhoittaa myös materiaalia uutta albumiaan varten. Klubin liput tulevat myyntiin ke 7.8. ja We Jazzin early bird -lippukokeilut saavat samalla jatkoa.

Eurooppalaisen jazzmusiikin suuriin nimiin lukeutuva hollantilaisrumpali Han Bennink vierailee Kuudennen Linjan We Jazz -klubilla lauantaina 12. lokakuuta. Räjähtävästä lavaenergiastaan tunnettu Bennink esiintyy harvinaislaatuisessa klubikonsertissa duona saksofonisti Mikko Innasen kanssa. We Jazz -klubille ominaiseen tapaan Kutosella kuullaan myös mm. Flow Festivalilla omaa Tiivistämö-esiintymistilaansa isännöivää We Jazz DJs -kollektiivia, jonka settiä maustavat National RGB -VJ-ryhmän suunnittelemat visuaalit.

Lokakuun We Jazz -klubin lippujen myynti alkaa Tiketin toimipisteissä keskiviikkona 7. elokuuta klo 10. Hiljattain ”lentolipputyyppisen” liukuvan lippuhinnoittelumallin lanseerannut We Jazz jatkaa kokeilujaan myös tulevan klubinsa osalta. Tällä kertaa saatavilla on lipunmyynnin avauspäivän ajan puolet normaalilipun hinnasta maksava Early Bird -tiketti hintaan 7,50€. Normaalilippu klubille maksaa 15€, hintoihin lisätään Tiketin toimituskulut.

Vuonna 1942 syntyneen Han Benninkin muusikonura on vaikuttava läpileikkaus jazzin lähihistoriaa Euroopassa, genren eri tyylilajeja ja kovan luokan soittokumppaneita. Eriyisesti pianisti Misha Mengelberg ja saksofonisti Peter Brötzmann kuuluvat Benninkin yhteistyötahoista läheisimpiin. 1960-luvulla Bennink soitti mm. Dexter Gordonin, Wes Montgomeryn, Sonny Rollinsin ja Eric Dolphyn kaltaisten amerikkalaisten jazzjättiläisten rinnalla. Sittemmin Benninkistä on tullut eräs vapaaseen improvisaatioon perustuvan musiikin merkkinimistä. Rumpalia on syystä kuvailtu harvinaisen monipuoliseksi jazztyylien kirjossaan ja erityishuomiota ovat herättäneet hänen räjähtävän energiset live-esiintymisensä.

Mikko Innanen (s. 1978) tunnetaan eräänä Suomen arvostetuimmista ja aktiivisimmista jazz-artisteista. Vuonna 2008 Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnon vuoden jazzmuusikkona pokanneen Innasen yhtyeisiin kuuluvat mm. Mikko Innanen & Innkvisitio, PLOP, Delirium ja Gourmet. Lisäksi Innasta kuullaan lukuisissa muissa yhtyeissä meillä ja muualla. Soittajana persoonallisen Innasen julkaisulistalta löytyy kymmeniä albumeita sekä yhtyeiden johtajana että bändin jäsenenä ja viime vuosina mies on kunnostautunut myös järjestämällä omia konserttisarjojaan New Yorkissa paikallisten nimimuusikoiden kera.

We Jazz -klubilla Han Bennink & Mikko Innanen tarjoavat esimakua tulevasta yhteislevystään, joka on määrä nauhoittaa Benninkin vierailun yhteydessä keikkaa seuraavana päivänä. Kaikesta päätellen luvassa lienee eräs vuoden mielenkiintoisimmista musiikillisista vuoropuheluista kotimaisen jazzin saralla.

We Jazz -klubi on toiminut joulukuusta 2009 alkaen säännöllisesti Helsingin Kuudennella Linjalla esitellen kiinnostavimpia jazz-yhtyeitä ja toimien We Jazzin arvostetun DJ-kollektiivin kotikenttänä. Vuonna 2011 klubi sai osakseen myös virallista tunnustusta, kun yksi sen järjestäjistä ja DJ:stä Matti Nives huomioitiin YLE:n Jazzradion Varjo-Yrjö -tunnustuksella. Perusteluissa klubin toimintaa kiitettiin hyvin kotimaiset jazz-yhtyeet ja alan DJ-toiminnan huomioivaksi. Joulukuussa 2012 We Jazz lanseerasi uutta kotimaista jazzia toimisto-nauhoitusten muodossa esittelevän videosarjansa Live at We Jazz yhteistyössä Unifilm Oy:n kanssa. Tulevan Flow Festivalin yhteydessä We Jazz DJs isännöi festivaalin Tiivistämö-esiintymistilaa, jonka live-ohjelmisto on kollektiivin käsialaa.

We Jazz
La 12.10. Kuudes Linja (Hämeentie 13, Helsinki)
Klo 22:00–04:00
LIVE: Han Bennink & Mikko Innanen (showtime klo 23:00)
We Jazz DJ:t & National RGB VJ:t
Liput 15 eur, ennakot Tiketti ke 7.8. klo 10 alkaen.
Early Bird -liput saatavilla lipunmyynnin avauspäivän ajan 7.8. hintaan 7,50 eur.
Ennakkolippujen hintoihin lisätään Tiketin toimituskulut.