Jazz Finland julkistetaan 5.9.

1009
lukukertaa

Suomen jazzmaailmaa monelta kantilta peilaava jazzfinland.fi-sivusto avataan virallisesti torstaina 5.9.2013 Helsingin Musiikkitalolla järjestettävän Jazz Finland -seminaarin yhteydessä.

Kotimaisen jazzin tietokannaksi suunniteltu sivusto esittelee ajankohtaisia uutisia, koko maan kattavan konserttikalenterin, sekä jatkuvasti päivittyvän tietokannan alan toimijoista ja julkaisuista. Tietokanta on toteutettu OKM:n tuella, ja se palvelee suomalaisesta jazzista kiinnostuneita myös kansainvälisesti.

Jazz Finland -seminaari Musiikkitalossa kokoaa jazzalan ammattilaiset ja yleisön pohtimaan tulevaisuuden näkymiä Jazz Finland 2020 -vision teeman alla. Millaisia rakenteita, tekijöitä ja uutta osaamista tarvitaan, jotta ammattikenttä voi toimia taiteellisesti tinkimättä ja työstään elannon saaden? Mikä on taide- ja yleisökasvatuksen rooli tulevaisuuden tekijänä? Miltä näyttää jazzkoulutuksen tulevaisuusvisio ammattikorkeakoulukentän murroksessa? Mikä on median rooli osana jazzyhteisöä? Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastauksia ammattilaisten välisessä keskustelussa, jota yleisö on myös tervetullut seuraamaan.

Lisäksi luvassa on paneelikeskustelu jazzmusiikin rahoitukseen ja kansainvälistymiseen liittyen. Onko kansainvälistyminen jazzin tai muiden pienempien musiikinalojen kohdalla mahdollista ilman julkista tukea? Miten olemassaolevat tukimuodot, usein liiketoiminnan lähtökohdista luotuina, vastaavat toimijoiden todellisia tarpeita? Mukana paneelissa ovat Taiteen Edistämiskeskuksen toiminnanjohtaja Minna Sirnö, Music Finlandin toiminnanjohtaja Tuomo Tähtinen, Helsingin kaupunginhallituksen jäsen ja muusikko Hannu Oskala, pianisti Iiro Rantala sekä jazzalan aktiivinen monitoimija Jussi Fredriksson, joka on ollut myös suunnittelemassa jazzfinland.fi-sivustoa. Moderaattorina toimii Europe Jazz Networkin puheenjohtaja Annamaija Saarela.

Illan musiikkiannista vastaa kotimaisen jazzin huipulle noussut Jaska Lukkarinen Trio.

Jatkossa tarkoituksena on järjestää säännöllisesti alan toimijat yhteen kokoavia Jazz Finland -tilaisuuksia. Tapahtuman järjestävät Suomen Jazzliitto ry ja Sibelius-Akatemian jazzosasto

Jazz Finland -tilaisuus
Musiikkitalo, Black Box, 5.9.2013
15:00 – 17:00 Jazzalan oma keskustelutilaisuus: Jazz Finland -visio 2020
17:00 – 18:00 Paneelikeskustelu: jazzmusiikin rahoitus ja kansainvälistyminen
18:30 – 19:00 Jazzfinland.fi-sivuston julkistus
19:00 – 20:00 Konsertti: Jaska Lukkarinen Trio