Esko Linnavalli -kisan finalistit valittu

973
lukukertaa

”Esko Linnavalli” big band –sävellyskilpailun esikarsinta suoritettiin tiistaina 27.8. Helsingissä. Kilpailun tuomaristo valitsi määräpäivään mennessä saapuneista kilpailukelpoisista kahdestakymmenestäseitsemästä (27) teoksesta kymmenen (10) kappaletta marraskuussa järjestettävään finaaliin.

Kilpailun tuomariston jäsenet ovat arvostettuja suomalaisia jazzmusiikin vaikuttajia: puheenjohtajana toimii Eero Koivistoinen ja jäseninä Jukka Linkola ja Vellu Halkosalmi. Esikarsinnassa kappaleet kilpailivat anonyymisti: tuomaristo arvioi kappaleet kuunnellen sävellyksiä ja luki samalla nimimerkein varustettuja partituureja. UMO soitti kaikki kappaleet tuomaristolle Antti Rissasen johdolla lähes kolme tuntia kestäneessä karsinnassa.

Tuomariston puheenjohtaja Eero Koivistoisen mukaan kilpailu on tänä vuonna erittäin korkeatasoinen. Tuomaristo pääsi kuitenkin nopeasti yksimielisyyteen finaalikappaleiden valinnassa. Finaalikonsertti radioidaan ja säveltäjät julkistetaan siten jo etukäteen.

Suorana radioitava kilpailun finaalikonsertti kuullaan Yle Radio 1-kanavalla to 7.11.2013 klo 19.00. Kappaleet esittää UMO.

Mukana loppukilpailussa ovat kappale ja säveltäjä (aakkosjärjestyksessä):

Balkan Express – Visa-Pekka Mertanen

Big Sur – Joonas Leppänen

Cease That Infernal Tootling – Sasu Schildt

Girls’ Night Out – Ville Kyttälä

Here Waiting For You – Teemu Takanen

Rain Check – Sid Hille

Rhodorendron – Martti Vesala

Stone Cold Sympathy – Janne Vihavainen

Super Moon – Jarno Kukkonen

The Parting Of The Ways – Teemu Halmkrona

Suomen Big Band -yhdistyksen ja UMO:n järjestämä järjestyksessään viides kilpailu on avoin kaikille musiikin tekijöille ja sen tarkoituksena on nostaa esille uuden big band -musiikin tekijöitä sekä osaltaan tukea uuden musiikin säveltämistä ja esittämistä.

Kilpailun suosio on kasvanut huimasti kerta kerralta ja uudet suomalaiset säveltäjäkyvyt ovat nousseet suuren yleisön ja big bandien tietoisuuteen kilpailun avulla. Tänä vuonna finaalikonsertin radiointi tuo julkisuutta entistä enemmän.

Kilpailu tekee kunniaa UMO Jazz Orchestran perustajajäsenelle ja kapellimestarille Esko Linnavallille, jonka kausi orkesterin taiteellisena johtajana kesti vuodesta 1975 vuoteen 1991. Linnavallin ansiosta UMO:sta kehittyi kansainvälisesti tunnustettu jazzorkesteri sekä pysyvä instituutio Suomen musiikkielämässä.