Loppukevään jazzit Malmitalossa

1262
lukukertaa
Saksofonisti Will Vinson kuuluu Malmitalon kevään ulkomaisiin jazzvieraisiin.

 Newyorkilainen jazzsaksofonisti Will Vinson, joka on aiemminkin nähty Malmitalon lauteilla, esiintyy tällä kertaa norjalaisen kitaristin Lage Lundin kanssa. Miehet ovat koonneet yhteen kvartetin ja keikkailleet Atlantin molemmin puolin. Tiistaina 23.4.2013 vuorossa on sitten Malmitalo.

Huhtikuun viimeisen sunnuntain Jazz’n Jam herkuttelee vibrafonisti Panu Savolaisen Proprius-kokoonpanon tuoreilla antimilla. Kvartetti debytoi 2011 Viapori Jazz Festivalilla. Kevään viimeinen jazzsarjan konsertti toukokuussa 26.5. esittelee Suomen nuorta jazzvoimaa – Olli Hirvonen trio. Pori Jazzin vuoden 2011 taiteilija Olli Hirvonen on nuoresta iästään huolimatta tuttu näky niin kansainvälisten jazzfestareiden lavoilta kuin New Yorkin legendaarisilta klubeilta.

Malmitalossa suurta suosiota nauttiva ja pääsääntöisesti loppuunmyydyin esityksin säännöllisesti konsertoiva The Great Helsinki Swing Big Band tuo 15.5. Pentti Lasasen johdolla musiikilliseen valokeilaan sovittaja Eddie Sauterin, miehen Artie Shawn, Tommy Dorseyn ja Benny Goodmanin kappaleiden takaa.

Helsinki-Cotonou Ensemble värittää talon jazzantia 22.5.. Yhtye esittää jazzin lisäksi afrobeatia, afrikkalaisia perinnerytmejä ja funkia. Helsinki-Cotonou Ensemble (FIN/DY) on helsinkiläisen kitaristi Janne Halosen ja beniniläisen Noel Saizonoun luotsaama kahdeksanhenkinen yhtye, joka on saanut alkunsa runsas vuosi sitten, kun Halonen, rumpali Juha Räsänen ja basisti Sampo Riskilä matkustivat stipendiaateiksi suomalais-afrikkalaiseen kulttuurikeskukseen Villa Karoon, Guinean lahden rannalle Grand-Popon kylään, Beniniin. Kvartettia vahvistettiin pian neljällä afrikkalaismuusikolla sekä Beniniin lomailemaan tulleella räppäri Axl Smithilla, ja helmikuussa 2012 he soittivat kolme konserttia Beninissä. Menestyksekkäiden konserttien jatkoksi yhtye äänitti esikoisalbuminsa Cotonoussa. Keväällä ja kesällä 2013 Noel Saizonou vierailee Suomessa ja niinpä orkesterin suomalaisversio keikkailee ahkerasti toukokuusta heinäkuun loppuun. Malmitalo on mukana!

Jazz jatkuu Malmitalossa kesänkynnykselle. Lopultakin, yli puolen vuoden odotuksen jälkeen, saadaan keikalle kitaristi Jake Herzog. Jazzin ja rockin välimaastossa sulavasti liikkuva fuusiomies saapuu trionsa kanssa Suomen-debyytille paikkaamaan viime syksynä peruuntuneen keikan jättämää aukkoa. Kriitikoiden ja yleisön vuolaasti ylistämää Herzogia on kuvailtu muun muassa sensaatiomaiseksi kitaran varressa ja uuden jazzsukupolven suunnannäyttäjäksi. Malmitalossa hänen trionsa soittaa 28.5.

Keskiviikkona 29.5. astutaan aivan toisenlaisiin tunnelmiin kuin edellisenä iltana. Gebardi-yhtyeestä tuttu Visa Luttinen johdattelee Nat Newbornina aikamatkalle, jonka svengaava polku kulkee armon vuodesta 1963 nykyhetkeen. Nat Newborn Big Time -orkesteria johtaa Ernio Arricone.  

ti 23.4. klo 19
Will Vinson/Lage Lund Quartet
Will Vinson – saksofonit, Lage Lund – kitara, Ben Street – basso, Jochen Rueckert – rummut
Järj. Helsingin kulttuurikeskus ja Ilkka Rantamäki
Liput 15 e  

su 28.4. klo 17
Jazz’n Jam: Panu Savolainen Proprius
Panu Savolainen – vibrafoni, Aili Ikonen – laulu, Timo Kämäräinen – kitara, Jori Huhtala – basso
Liput 6 e  

ke 15.5. klo 19
The Great Helsinki Swing Big Band: Eddie Sauter – Benny Goodmanin luottomies
Liput 18 e  

ke 22.5. klo 19
Helsinki-Cotonou Ensemble
Noel Saizonou – lyömäsoittimet, laulu
Janne Halonen – kitara, laulu
Sampo Riskilä – basso
Juha Räsänen – rummut
Mikko Pettinen – trumpetti, laulu
Joakim Berghäll – saksofonit, laulu
Visa Oscar – kosketinsoittimet
Menard Mponda – lyömäsoittimet, laulu
Järj. Helsingin kulttuurikeskus ja Osuuskunta No Problem! Music
Liput 10 e

su 26.5. klo 17
Jazz n Jam: Olli Hirvonen trio
Olli Hirvonen – kitara, Juho Kivivuori – basso, Mikko Arlin – rummut
Liput 6 e  

ti 28.5. klo 19
Jake Herzog Trio
Jake Hertzog – kitara, Harvie S. – basso, Viktor Levis – rummut
Järj. Helsingin kulttuurikeskus ja Ilkka Rantamäki
Liput 15 e  

ke 29.5. klo 19
Nat Newborn Big Time
Liput 15 e