Flame Jazz Cruise III syyskuussa

962
lukukertaa
Kuva: Ville Juurikkala.

“Voi herranjestas eihän täs oo järkee, veljet ja siskot mikä meininki!” Mitä syntyy kun lyödään yhteen Ricky-Tick Big Band, Paleface, Redrama & Tommy Lindgren, Flame Jazz ja uusi Viking Grace? Tästä syntyy tietenkin mahtavaa meininkiä Itämeren hulppeimmalla ja tyylikkäimmällä laivalla. Mutta eihän siinä toki vielä ole kaikki. Lisätään mukaan tulikuumat jazzartistit Dalindéo, Jaska Lukkarinen Trio, Jukka Eskola, Fredator, Eero Tikkanen sekä We Jazz -DJ Matti Nives, ja eiköhän vuoden parhaat musabileet ole sitten siinä! Huippusuosittu Flame Jazz Cruise saa jatkoa syyskuussa entistä kovemmalla sykkeellä Viking Linen punaisissa väreissä.

Vastikään uuden Don Johnson Big Band -albumin julkaissut Tommy Lindgren, parhaillaan uutta pitkäsoittoaan viimeistelevä Redrama ja hiljattain englanninkielisen levyn tipauttanut Paleface äänittivät yhdessä suomijazzin ykköstykki Ricky-Tick Big Bandin kanssa yhteislevyn. Ensimmäinen big band -jazzia ja suomenkielistä räppilyriikkaa yhdistelevä kiekko on vuoden 2013 äänilevytapaus. Vanha ja uusi, perinteinen ja moderni kohtaavat tällä täysverisellä jazzlevyllä ennenkuulumattomalla tavalla. Uudella Viking Gracella tämä huikea 20-henkinen ryhmä pistää takuuvarmasti vauhtia risteilykansan töppösiin.

Flame Jazz Cruisella kuullaan lisäksi toista Valtteri Laurell Pöyhösen johtamaa huippuyhtyettä Dalindéo. Yhtye julkaisi keväällä 2013 uuden Kallio -albumin, joka nousi ylistävien kritiikkien siivittämänä jopa listasijoituksille. Rosoisen romanttisia musiikillisia tarinoita kertova Dalindéo tunnelmoi iltapäiväkeikalla risteilyn paluumatkalla.

Risteilyllä esiintyy kaksi kiinnostavaa triokokoonpanoa Jaska Lukkarinen Trio sekä Jukka Eskola+Fredator+Eero Tikkanen. Mestarirumpali Jaska Lukkarisen yhtye on toiminut samalla kokoonpanolla jo pitkään, ja taitava kolmikko on hioutunut poikkeuksellisen ilmaisuvoimaiseksi yksiköksi. Five Corners Quintetista tuttu trumpetisti Jukka Eskola soittaa erikoiskeikan risteilyn virallisen jamibasistin Eero Tikkasen ja jazzrumpali Fredatorin kanssa.

Flame Jazz Cruisen ohjelmasta löytyy myös Flame Jazz Talk Show kiinnostavine vieraineen, We Jazz -DJ Matti Nives sekä soolokeikkoja ympäri laivaa. Ja tietenkin pitkin risteilyä pyörivissä jameissa on luvassa huippumuusikoiden yllätysnumeroita!

Viking Grace irrottaa köydet Turun satamasta la 28.9.2013 klo 20.55 ja palaa samaan laituriin su 29.9.2013 klo 19.50. Normaali risteilylippu oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin Flame Jazz Cruisen tapahtumiin.