April Jazz on jo ovella!

1338
lukukertaa
Hiromi. Kuva: Sakiko Nomura.
Hiromi. Kuva: Sakiko Nomura.

Espoon Tapiola täyttyy ensi viikolla tuhansista jazzmusiikin ystävistä April Jazzin avatessa festivaalikauden. Mielenkiintoisen ja monipuolisen ohjelman lisäksi tapahtumassa on tänä vuonna kiinnitetty huomiota erityisesti kävijöiden viihtyvyyteen, konserttipaikkojen visuaalisuuteen sekä ympäristön huomioimiseen.

Kirkkaimpina tähtinään April Jazz esittelee tällä kertaa juuri 75 vuotta täyttäneen saksofonistimestari Charles Lloydin, Grammy -ehdokkaana olleen samettiäänisen laulaja Gregory Porterin, japanilaisen pianovirtuoosi Hiromin sekä uuden jazzsukupolven neo-soul laulaja José Jamesin.

Muita ulkomaisia kiinnityksiä ovat muun muassa Pariisissa viime kevään jazztapaukseksi kohonnut Andy Emler Trion ja saksofonisti Dave Liebmanin yhteiskokoonpano, erääksi maailman parhaista bossa nova laulajista tituleerattu Joyce Moreno sekä viime syksynä Tampereella ihastuttanut trumpettivirtuoosi Ibrahim Maalouf, joka esittelee nyt ensimmäistä kertaa Suomessa uuden, Miles Davisille omistetun levynsä materiaalia.

Tuoretta kotimaista jazzia saadaan aimo annos kolmella levynjulkistuskeikalla. Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana solisteinaan Paleface, Redrama sekä Tommy Lindgren lämmittävät perjantaina 26.4. jazzteltan kiehumispisteeseen ennen José Jamesia. Jussi Lehtonen Quartet juhlii rumpalinsa luotsaaman bändin uutta levyä Louhisalissa torstaina 25.4. Kino Tapiolassa puolestaan perjantaina 26.4. tarjoilee levynjulkistuskeikan solistinsa Jorma Kalevi Louhivuoren huikean trumpetismin siivittämä Big Blue,

Laajasta kotimaisten eturivin jazzmuusikoiden joukosta moni nousee lavalle useammankin kokoonpanon riveissä. Huippuvibrafonisti Severi Pyysalo juhlii parhaillaan 30-vuotista uraansa ja on kutsunut mukaansa Kauko Röyhkän ja Maarit Hurmerinnan. Konkariosastolta mukana on myös saksofonisti Jukka Perko Sreamline Jazztet –yhtyeellään.

Kino Tapiolan 1950-luvun elokuvasali tarjoaa puitteet keskiviikon 24.4. elokuvalliselle Leffa Goes Live –jazzillalle. Illan aloittaa italialaisen huippuohjaaja Dino Risin elokuvaklassikko Il Sorpasso (engl. Playboy), jonka soundtrackin soittaa livenä niinikään italialainen Fabrizio Bosso Quartet. Tämän jälkeen on vuorossa neljään kotimaiseen lyhytelokuvaan musiikin säveltänyt Oddarrang, joka esittää elokuvat musiikkinsa kera nyt ensi kertaa yhtenä kokonaisuutena.

Koko Suomenkin mittakaavassa erittäin harvinaista herkkua on uutena ohjelmistoon rakennettu neljän illan jazzklubisarja April Jazz Goes Vintti, Heikintorin Ravitsemusliike Vintillä. Keskiviikkona ohjelmasta vastaavat Bassoradion DJ:t, torstaista lauantaihin puolestaan Helsingissä pitkään järjestetyt ja suositut jazzklubit We Jazz, Söndag Jazz sekä Wahoo!.

Tapiolassa tapahtuman näkyvin tunnus on Kulttuuriaukiolle pystytettävä, toista tuhatta henkeä vetävä jazzteltta. Muut konserttiareenat – Espoon kulttuurikeskuksen Tapiola- ja Louhisalit, Kino Tapiola sekä Tapiolan kirkko – sijaitsevat kaikki parin sadan metrin säteellä jazzteltalta.

Kaikkiaan viiden päivän aikana ohjelmistossa on 21 tapahtumaa kuudella areenalla. Lisäksi tarjolla on 12 ilmaiskonserttia Kulttuurikeskuksen aulan Cafe Mezzo –ravintolassa sekä keskiviikosta lauantaihin illan päättävät Sokos Hotel Tapiola Gardenin jatkojamit, joihin intoutuvat ottamaan osaa usein myös ulkomaiset artistivieraat. Ikärajattomia tilaisuuksista ovat Tapiola- ja Louhisalin, Cafe Mezzon, Tapiolan kirkon konsertit sekä sunnuntain Ebeli in Concert jazzteltalla, missä esiintyy myös juuri levyn julkaiseva Mikko Pettinen & The Happy People.

27. April Jazz Festival Espoon Tapiolassa 24.-28.4.2013. Liput saatavissa Lippupisteestä.

 

…..

www.apriljazz.fi

www.facebook.com/apriljazzfestival

www.twitter.com/AprilJazzFest

https://www.youtube.com/user/AprilJazzFestival