Jazzia ja räppiä ylä-asteille

1017
lukukertaa

class=”alignnone size-full wp-image-6883″ title=”eerokoi” src=”http://u68792.www2.webdomain.fi/wp-content/uploads/eerokoi.jpg” alt=”” width=”300″ height=”200″ />

 

Kulttuuritalo Stoa ja UMO käynnistävät keväällä 2013 yleisötyöhankkeen, joka tuo konsertteja ja musiikkityöpajoja itä-helsinkiläisille yläasteille. Maaliskuun puolivälissä käynnistyvä hanke huipentuu toukokuussa UMOn ja nuorten yhteiskonsertteihin Stoassa. Projekti on suunnattu Itä-Helsingin yläasteiden Suomi toisena kielenä -luokkien oppilaille, joiden äidinkieli voi olla esimerkiksi viro, venäjä, espanja tai afrikkalaiset tai aasialaiset kielet. Mukaan otetaan myös suomea äidinkielenään puhuvia oppilaita.

Vesalan, Myllypuron ja Itäkeskuksen yläasteilla toteutettava projekti pitää sisällään Eero Koivistoisen johtaman ja UMOn muusikoista koostuvan jazzyhtyeen, rap-artisti Graciasin ja DJ Aksimin yhteiset konsertit kouluilla, kolme työpajapäivää sekä loppuhuipentumana koko UMOn ja koululaisten yhteiset konsertit kulttuuritalo Stoassa, Itäkeskuksessa.

Hanke on osa UMOn yleisötyötoimintaa, jonka tarkoituksena on palvella yhteiskuntaa tuottamalla kulttuuripalveluita laajalle joukolle ihmisiä. UMOn yleisötyön kohderyhmiä ovat lapset ja nuoret, seniorit, erityisryhmät, maahanmuuttajat sekä musiikinopiskelijat. Suomi toisena kielenä -luokille tuotettua hanketta on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto sekä Valtion säveltaidetoimikunta.

”Jazzmusiikki ja hip hop-kulttuuri sopivat lähtökohdistaan johtuen hyvin tukemaan tällaista monikulttuurista hanketta, jazz kun on jo alkuaan usean musiikkikulttuurin synteesi.” – Eero Koivistoinen

Eero Koivistoinen
– saksofonisti, säveltäjä ja suomalainen jazzpioneeri
– yksi UMOn perustajajäsenistä
– tehnyt aiemmin yhteistyötä rap-artisti Redraman kanssa

Gracias (Deogracias Masomi)
– Pohjois-Helsingissä kasvanut rap-artisti, syntyisin Kongosta
– julkaissut yhden albumin ja yhden EP:n englanniksi
– keskeinen rooli Aku Louhimiehen elokuvassa Vuosaari (2012)

DJ Aksim (Miska Soini)
– Tikkakoskelta kotoisin oleva DJ, MC ja tuottaja
– tunnetaan parhaiten Kemmuru-yhtyeen jäsenenä
– tuottanut kappaleita mm. Palefacelle, JVG:lle, Karri Koiralle ja Ruudolfille