Vapaat Äänet jatkuvat chansonin ja maailmanmusiikin merkeissä

1116
lukukertaa
Jean-Marie Machado ja Antonio Placer. Kuva: Laurence Fragnol.
Jean-Marie Machado ja Antonio Placer. Kuva: Laurence Fragnol.

Maaliskuun puolivälin jälkeen starttaava Vapaat äänet -kiertue tuo yhteen kaksi vahvaa aktia yhteisotsikon Frankofonia juhlii! alla. Monipuolisen musiikkikattauksen nimittäjinä toimivat maailmanmusiikki, chanson ja jazz. Ranskalaisväriä kiertueelle tuo duo Antonio Placer & Jean-Marie Machado, chansonia suomalaisen harmonikkaosaamisen kulmasta puolestaan lähestyy Veli Kujala.

Ranskalaistunut galicialainen laulaja, säveltäjä ja runoilija Antonio Placer lähtee musiikilliselle tutkimusmatkalle mukanaan vanha hengenheimolaisensa, jazzpianisti Jean-Marie Machado. Tällä kiertueella duo esittää enimmäkseen ranskankielisiä lauluja – omia luomuksiaan sekä chansonin mestareiden helmia. Illan mittaan esille pääsevät myös parivaljakon iberilaiset juuret.

Duon Placer-Machado noin vuosi sitten levy Republicalma on hurmannut Ranskassa sekä kriitikot että fanit, saaden mm. täydet pisteet arvostetun kulttuurilehden Téléraman käsittelyssä.

Suomen-kiertueellaan ranskalaisduo saa rinnalleen harmonikkataiteilija Veli Kujalan, joka palaa chanson-tunnelmiin muutaman vuoden tauon jälkeen. Vuonna 2008 Kujala avasi Juliette Grécon Huvilateltan konsertin tulkiten chansonin historia merkkiteoksia omalla tulokulmallaan. Nyt Kujala palaa teemaan ottaen käsitteluun mm. Jacques Brelin, Tony Murenan ja Edith Piafin tuotantoa.

Antonio Placer & Jean-Marie Machado sekä Veli Kujala kiertueella:

ma 18.3. Hämeenlinna, Verkatehdas klo 19

ti 19.3. Salo, Kiva klo 19
ke 20.3. Turku, Turun seudun musiikkiopisto klo 19

to 21.3. Vaasa, kaupungintalo klo 19
 / järj. Vaasan kamarimuusikot
pe 22.3. Ylivieska, Akustiikka klo 19
la 23.3. Espoo, Sellosali klo 19

Lisäksi:

su 24.3. Tallinna, Kumu auditoorium / järj. Jazzkaar klo 17 (vain Placer & Machado)
ma 25.3. Viljandi, Pärimusmuusika Ait klo 19 (vain Placer & Machado)
ti 26.3. Riga, Small Guild Hall / Gala de la Francophonie

Kiertueen tuotanto: Vapaat äänet / Charles Gil.

Kiertuetta tukevat: Institut Français, Adami, Spedidam, CNV, FCM, Région Rhônes-Alpes, Ville de Grenoble.