HERD-klubin syksy finaalissa

904
lukukertaa
Aili Ikonen.
Aili Ikonen.

Kansainvälisesti noteeratun nuoren jazz-yhtye HERDin klubisarja Kansallisteatterin Lavaklubilla saa syyskaudelleen komean huipennuksen perjantaina 7. joulukuuta, kun trio saa vieraakseen mm. Kvalda-yhtyeestä tutun laulaja Aili Ikosen. Nimellä Jazzbasillikulkeva kokonaisuus on katsaus suomalaisen jazz-iskelmän kulta-aikaan.

Mestarillisena äänenkäyttäjänä tunnettu laulaja Aili Ikonen saapuu tulkitsemaan HERDin kanssa mm. Laila Kinnusen tunnetuksi tekemiä hittejä uusin sovituksin. Illan ohjelmistoon kuuluvat mm. Jazzbasilli, Väliaikainen, Valoa ikkunassa, sekä lukuisat muut ajan hampaalle immuuniksi osoittautuneet kappaleet. Tähän mennessä HERD & Aili Ikonen -yhdistelmää on kuultu aiemmin Helsingin Musiikkitalon avajaistilaisuudessa syyskuussa 2011 sekä äskettäin turkulaisen Flame Jazz -konseptin risteilyfestivaalin puitteissa Turussa, jossa Jazzbasilli-konsepti nousi tapahtuman puhutuimmaksi yksittäiseksi esitykseksi.

Vibrafonisti Panu Savolaisen, basisti Mikko Pellisen ja rumpali Tuomas Timosen muodostama HERD on julkaissut tähän mennessä yhden albumin, HERD Live!!, esiintynyt mm. Pori Jazzin ”talon bändinä” 2010, Suomen Jazzliiton kiertueella 2011 ja voittanut arvostetun pääpalkinnon European Jazz Competition -yhtyekilpailussa North Sea Jazz -festivaaleilla Hollannissa 2011.

HERD-yhtyeen isännöimä uusi klubi-ilta toimii syyskauden 2012 Kansallisteatterin Lavaklubilla, kunkin kuukauden ensimmäisenä perjantaina. Klubilla kansainvälisesti noteerattu HERD-trio esiintyy kullakin kerralla vierailijansa kera. Luvassa on HERDin ilmavasta triosvengistä yllättäviin suuntiin kasvavia musiikillisia seikkailuja, joista jokainen on taatusti omanlaisensa kokonaisuus. Syyskuussa alkaneen klubisarjan tähänastiset tapahtumat ovat olleet menestyksekkäitä ja klubi saa jatkoa keväällä.

YLE Radio 1 nauhoittaa HERD-klubin konsertin 7.12.

”Yhteistyö toimi joka tasolla.” – Matti Komulainen, Turun Sanomat (Jazzbasilli-konsertin arviossaan)

HERD & Aili Ikonen: Neidon Oikut live

pe 7.12.2012 klo 21 HERD-klubi / Jazzbasilli
Kansallisteatterin Lavaklubi (Läntinen Teatterikuja 1)
HERD vieraanaan Aili Ikonen
Panu Savolainen, vibrafoni
Mikko Pellinen, basso
Tuomas Timonen, rummut
& Aili Ikonen, laulu
Liput 10/7 €, ennakkoliput Kansallisteatterin lippumyymälästä