Mikko Innanen 10+ on pikku yhtye ja big band

1497
lukukertaa
 
Saksofonisti ja säveltäjä Mikko Innasen pitkäaikainen haave toteutuu, kun hän marssittaa uuden 11-miehisen orkesterinsa helsinkiläisen jazzyleisön hurmanneen Koko Jazz Clubin lavalle torstaina 29.11. 2012. 
 
Modernin jazzin ystävillä on ainutlaatuinen tilaisuus kuulla useita tämän hetken kotimaisia huippumuusikoita samassa konsertissa. Kokoonpanon soittajat ovat Innaselle erityisen mieluisia ja entuudestaan tuttuja esimerkiksi yhtyeistä Mikko Innanen & Innkvisitio, PLOP ja Tonight at Noon. 
 
Konsertissa kuultava musiikki on yhdistelmä Innasen valikoituja uusia ja vanhoja sävellyksiä 10+ -orkesterille sovitettuina versioina, mm.  ”The Coda of Ornette Coleman’s Blues Connotation and Other Sources of Inspiration”, ”Välkomna åter”, ”Mambo Royal”, ”Isoldo” ja ”Looking for Love”. Tyylillisesti musiikki on jazzia Innasen käsittämällä tavalla (Mitä jazz on? Kuka kysyy? Miten niin? Entäs sitten?). 
 
Punaisena lankana on akustinen, dynaaminen ja rytmikäs sointi. Kolmen saksofonin, kahden pasuunan ja kahden trumpetin muodostama puhallinsektio yhdistää voimansa kahdella kontrabassolla ryyditetyn kompin kanssa. 11-henkinen kokoonpano taipuu intiimeistä kamarimusiikillisista osuuksista dramaattisiin ja iskeviin orkestraalisiin kliimakseihin. 
 
Saksofonisti ja säveltäjä Mikko Innanen, 34, on sukupolvensa menestyneimpiä suomalaisia jazzmuusikoita. Yrjö-palkittu, viime vuonna Pohjoismaiden Neuvoston Musiikkipalkinnon saajaksi ehdolla ollut Innanen on esiintynyt laajasti festivaaleilla ja klubeissa Suomessa ja ulkomailla. Hänen muista kokoonpanoistaan mainittakoon Mikko Innanen & Innkvisitio, Delirium, Gourmet, PLOP, Mikko Innanen Trio with Joe Fonda & Lou Grassi, Mikko Innanen F60.8, Tonight at Noon, Kalle Kalima K-18, Teppo Mäkysen Serenity Ensemble ja Stefan Pasborgin Free Moby Dick Project. Lisäksi Innanen on esiintynyt esimerkiksi sellaisten kansainvälisten huippunimien kanssa kuten John Tchicai, Han Bennink, Wadada Leo Smith, William Parker, Andrew Cyrille, Fred Van Hove, Paul Lovens, Steve Swell ja Sylvie Courvoisier.
 
Helsinkiläinen KokoTeatteri ja sen ylläpitämä Koko Jazz Club muuttivat uusiin tiloihin 1.1.2012. Teatterin uusi näyttämö on Svenska Gårdenina tunnettu tila Hakaniemen hallin kupeessa. Uudistunut ja entistä hulppeampi klubi tarjoaa joka viikko kotimaamme parasta jazzia ja ulkomaisia tähtivierailuja.
 
http://kokojazzclub.com/

Mikko Innanen 10+
Torstaina 29.11. klo 21 Koko Jazz Clubilla (Hämeentie 3, Helsinki) 
Liput 15/10 e (ennakot: www.menolippu.fi) 
Mikko Innanen, Jussi Kannaste ja Pauli Lyytinen, saksofonit
Jukka Eskola ja Verneri Pohjola, trumpetit
Jari Hongisto ja Juho Viljanen, pasuunat 
Seppo Kantonen, flyygeli 
Ville Herrala ja Eero Tikkanen, bassot 
Joonas Riippa, rummut