Slo Motive. Kiertueella. Nyt!

924
lukukertaa

Marraskuussa Jazzliiton kiertueelle lähtee vuonna 2008 perustettu Slo Motive, jonka debyyttilevy julkaistiin juuri kiertueen alla (Eclipse Music). Trio on kolmen esteetikon luoma improvisatorinen kokonaisuus, johon sekoittuu niin jazz, kauneuden kaipuu, energialaitos kuin ympäröivä luontokin. Materiaali koostuu laulaja Sanni Orasmaan teksteistä, pianisti Kari Ikosen ja Orasmaan sävellyksistä sekä hetkessä luoduista teemoista ja improvisaatioista, joihin perkussionisti Abdissa ”Mamba” Assefa luo kiehtovan rytmimaiseman. Kolmikko on kutsuttu kansainvälisen Jazzahead!-ammattilaistapahtuman showcase-yhtyeeksi Bremeniin huhtikuussa.

Helsingin ja New Yorkin väliä matkusteleva Sanni Orasmaa on yksi Suomen tämän hetken kiinnostavimmista jazzartisteista. Monipuolisuudestaan ja improvisaatiokyvystään tunnettu vokalisti on tehnyt tiivistä yhteistyötä Suomessa mm. RinneRadion ja Mika Pohjolan kanssa, ulkomaisista nimistä mainittakoon Ron McClure ja Charlie Hunter. Orasmaa on tehnyt uraa klubeilla ja festivaaleilla Pohjoismaiden lisäksi Italiassa, Puolassa, Saksassa, Itävallassa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Opettajana hän on toiminut kotimaisten oppilaitosten ohella mm. vakinaisena Brooklynin konservatorion jazzosastolla sekä Slope Music Studiossa. Tällä hetkellä Orasmaa työskentelee Helsingissä Pop & Jazz Konservatorion laulun lehtorina.

Pianisti Kari Ikonen on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi. Hän soittaa Slo Motiven ja oman Karikko-yhtyeensä lisäksi mm. yhtyeissä Ahava ja Gnomus. Sävellyksiä hän on kirjoittanut monien pienyhtyeiden lisäksi mm. UMO:lle. Sävellystyön ja soittamisen ohella Ikonen toimii opettajana Sibelius-Akatemian jazzosastolla. Ikonen oli ehdolla tämän vuoden Teosto-palkinnon saajaksi.

Abdissa “Mamba” Assefa on halutuimpia lyömäsoittajia suomalaisen kevyen musiikin alalla. Assefa on yli 20-vuotisen taiteilijanuransa aikana soittanut lyömäsoittimia ja rumpuja useiden eri musiikkityylejä edustavien suomalaisartistien yhtyeissä ja levyillä. Ensimmäinen jazzkokoonpano Assefalle oli Rinneradio 1990-luvun loppupuolella ja myöhemmin, Nuspirit Helsingissä soittamisen myötä on ollut vaikea löytää suomalaista (klubi)jazzkokoonpanoa ilman Mambaa. 2000-luvulla Assefa on jazzmusiikissa työskennellyt tiiviisti mm. Kimmo Pohjosen, Samuli Kosmisen, Sami Pitkämön ja Tuomo Prättälän kanssa.

Slo Motive
Sanni Orasmaa – laulu
Kari Ikonen – koskettimet ym.
Mamba Assefa – perkussiot ym.

Kiertuepaikkakunnat
ke 14.11. Oulu, Vanha Paloasema Bar & Bistro
to 15.11. Kajaani, Generaattori
pe 16.11. Kuopio, Musiikkikeskus, Jazzklubi
la 17.11. Joensuu, Pakkahuone
ti 20.11. Helsinki, Laulumiehet
to 22.11. Pietarsaari, O’Leary’s
pe 23.11. Turku, Monk

pe 14.12. Tallinna, Teater NO99

…..

Suomen Jazzliiton kiertueilla esiintyy syksyn 2012 aikana viisi yhtyettä. Kiertueet kuuluvat Suomen Jazzliiton ydintoimintaan. Toimintaa tukee Opetusministeriö, Esittävän säveltaiteen edistämiskeskus ESEK sekä Luovan säveltaiteen edistämissäätiö LUSES. Vapaat Äänet -kiertuetta tukee lisäksi Ranskan kulttuuriministeriö.