Anu Komsi ja Petri Niemisen yhtye Musiikkitalossa

1845
lukukertaa
Kuvanmuokkaus: Kimmo Varjoranta.

 

Kuvanmuokkaus: Kimmo Varjoranta.

Anu Komsi ja Petri Nieminen Ensemble esiintyy Musiikkitalon klubilla pe 16.11.2012. Yhtye on julkaissut 2007 cd:n Night Walk (Alba records) ja uusi cd ilmestyy keväällä 2013. Keikalla kuullaan materiaalia molemmilta levyiltä. Yhtye on aiemmin esiintynyt mm. Tampere Jazz Happeningissä ja Kokkola Opera Summerissa saaden keikoilla innostuneen vastaanoton.

Anu Komsi on kansainvälistä uraa tekevä laulajatar, jonka tärkeimpiä yhteistyökumppaneita ovat mm kapellimestarit Sakari Oramo ja sir Roger Norrington, säveltäjä John Zorn, New York Lincoln Center Festival, Barbican London ja Cite de la Musicue Paris. Häneltä on juuri ilmestynyt cd Coloratura yhdessä S. Oramon ja Sinfonia Lahden kanssa. Anu toimii myös Kokkola Opera Summerin taiteellisena johtajana.

Tamperelainen Petri Nieminen on säveltänyt kuultavan materiaalin varta vasten Anua ja tätä bändiä varten. Nieminen toimii elokuva- ja teatterisäveltäjänä sekä teatterimuusikkona. Hän on mm säveltänyt musiikin useimpiin Jarmo Lampelan elokuviin ja tv-töihin (esim Joki, Eila, Sairaan kaunis maailma)

Tommi Kolunen on Pori sinfoniettan trumpetisti, Arto Piispanen toimii monipuolisena teatterimuusikkona Tampereella, Petri Mäkiharju soittaa Tampere Filharmoniassa ja Simo Laihonen soittaa moni-ilmeisesti jazzia mm. Black Motor-yhtyeessä. Kaikkia yhtyeen muusikoita yhdistää toimiminen useilla eri alueilla jazzista teatterimusiikin kautta taidemusiikkiin.

Musiikkitalon klubi
16.11.2012 klo 19
Lippu 15/13 €, illalliskortti 75 €
Anu Komsi with Petri Nieminen Ensemble

Anu Komsi, sopraano
Petri Nieminen, sax, b-cl, fl
Tommi Kolunen, tp
Arto Piispanen, p
Petri Mäkiharju, b
Simo Laihonen, dr