Kansi Auki toisen kerran

994
lukukertaa

Helsingin Hämeentiellä, Musiikkiteatteri Kapsäkin salissa ja Ravintola Allotrian lavalla kevennetään pimenevän syksyn taakkaa. Jazzmusiikin ja hyvinvoinnin kiistaton suhde saa taas uusia todisteita. Kansi Auki -festivaalin vieraina kuullaan huippumuusikoita sekä elämän laadun nostamista pohtivia luennoitsijoita. Torstaista sunnuntaihin kestävä festivaali järjestetään nyt toista kertaa. Festivaalin taiteellinen johtaja on pianisti Iiro Rantala.

Konserttisalissa soittavat soolokonsertin ruotsalainen Martin Tingvall, puolalainen Leszek Możdżer, armenialaisranskalainen Tigran sekä Iiro Rantala. Iiroa kuullaan myöskin ruotsalaisen Lars Danielssonin kanssa duokonsertissa. Pianisti Aki Rissanen tuo festivaalille trionsa jossa bassoa soittaa Antti Lötjönen ja rumpuja Teppo Mäkynen.

Allotrian klubeissa soittavat Kaisa Kulmala Trio, Veijo Midi & Modules ja itävaltalainen Markus Gaudriot, rumpali Rami Eskelisen ja basisti Timo Hirvosen kanssa.

Sunnuntain perhepäivä toteutetaan yhdessä Keski-Helsingin Musiikkiopiston kanssa. Kansi Auki ja talla pohjaan -päivässä kuullaan myöskin kirjailija Timo Parvelan lukukonsertti. Esiintyjinä kirjailijan lisäksi Paavo Kerosuo, Lotta Kuusisto ja Iiro Rantala.

Jokainen konsertti-ilta alkaa luennolla. Tänä vuonna jatketaan hyvinvoinnin teemalla.

Saamme kuulla lähiruokaan erikoistuneiden Aki Arjolan ja Jari Etelälahden ajatuksia laadukkaan ravinnon merkityksestä ihmismielelle, Ella Kannisen mietteitä italialaisen ja suomalaisen ruuan ja mentaliteetin eroista sekä Anu Punolan ajatuksia jaksamiseen ja elämänmuutoksiin liittyen.

Kansi Auki Piano Jazz Festivaali on tapahtuma, jossa musiikki, esiintyjät ja intiimi tunnelma ovat ehdottomassa keskiössä. Se tarjoaa mahdollisuuden kuulla ällistyttävän taidokasta musisointia ja hurmioitua. Marraskuu saa paremman kaiun.

Torstai 15.11

Klo 18 Tohtorin sana – Luento
Vapaa pääsy KAPSÄKKI

Klo 19 Martin Tingvall (SWE) ja Iiro Rantala & Lars Danielsson (SWE) Duo. Tingvallin sekä duon ensimmäinen Suomen keikka.
Liput: 25/20 € KAPSÄKKI

Klo 21.30 Kaisa Kulmala Trio
Pianisti Kaisa Kulmala, basisti Jori Huhtala ja rumpali Ville Pynssi.
Liput: 15/10 € RAVINTOLA ALLOTRIA

Perjantai 16.11

Klo 18 Tohtorin sana – luento
Vapaa pääsy KAPSÄKKI

Klo 19 Soolopianokonsertit
Leszek Mozdzer (POL) ja Iiro Rantala My History of Jazz. Persoonallinen ja virtuoottinen Mozdzer on Puolan ehdottomasti tunnetuin jazzmuusikko.
Liput: 25:20 € KAPSÄKKI

Klo 21.30 Veijo Midi & Modules Multimedia Overdose.
Tommi Lindellin legendaarinen keyboardshow.
Liput: 15/10 € RAVINTOLA ALLOTRIA

Lauantai 17.11

Klo 17 Tohtorin sana – Luento
Vapaa pääsy KAPSÄKKI

Klo 18 Soolopiano Tigran (ARM/FRA) ja Aki Rissanen Trio. Huippupianisti Tigranin ensiesiintyminen Suomessa. Aki Rissanen ja Trio (basisti Antti Lötjönen ja rumpali Teppo Mäkynen) on suomalaisen pianotrio jazzin modernismin kärkeä. Isäntänä Iiro Rantala.
Liput: 25/20 € KAPSÄKKI

Klo 21 Markus Gaudriot (AUT) Trio
Wieniläissyntyinen pianisti suomalaisen kompin kera. Isäntänä Iiro Rantala.
Liput: 15/10 € RAVINTOLA ALLOTRIA

Sunnuntai 18.11

Klo 14 Kansi auki ja talla pohjaan
Ohjelmaa koko perheelle. Mm. Timo Parvela, Iiro Rantala, Paavo Kerosuo, Lotta Kuusisto sekä lahjakkaita lapsia. Buffetissa kahvia, mehua ja vohveleita.
Vapaa pääsy KAPSÄKKI