Osmo Ikonen JBB:n solistina

1178
lukukertaa
Kuva: Anna Äärelä.
Kuva: Anna Äärelä.

Jyväskylä Big Band, solistinaan Osmo Ikonen, järjestää äitienpäiväkonsertin sunnuntaina 13.5. klo 17 Jyväskylän ammattiopiston Siltasalissa. Konsertin johtaa Ilkka Mäkitalo.

Mukaansatempaavien groove- ja soul-rytmien tahdittama äitienpäiväkonsertti tarjoaa big band -sovituksia Osmo Ikosen tuotannosta, muutamia soul-klassikoita unohtamatta. Luvassa on muutama ensimmäistä kertaa kuultava big band -sovitus Ikosen ”Heaven or Hell is Just a State of Mind” -albumin kappaleista. Ikosen omia kappaleita big band -versioina myös ”Stories from Within” -albumilta on aiemmin kuultu UMO:n kanssa esitettyinä.

Korpilahdelta lähtöisin oleva laulaja, säveltäjä, sanoittaja ja multi-instrumentalisti Osmo Ikonen tunnetaan mm. äskettäin debyyttilevyn julkaisseen ja huippuarvosteluja niittäneen The Northern Governors -yhtyeen basistina, laajaa kansainvälistä suosiota nauttivan Sunrise Avenue -yhtyeen kosketinsoittajana, sekä Olavi Louhivuoren luotsaaman, Emma-palkitun, Oddarrang-yhtyeen sellistinä. Ikonen on menestynyt useissa kansainvälisissä laulukilpailuissa. Muiden töidensä ohella kiireinen muusikko työstää parhaillaan uutta soolomateriaalia.

Vuoden 2011 Linnan juhlissakin esiintyneen Osmo Ikosen voi bongata usein televisiosta esimerkiksi Voice of Finland, Lauantaiprojekti, Make up, Tarku mikkiin, sekä Ilta Annen ja Hannahin kanssa -ohjelmista. Näiden lisäksi hänen ääntään on kuultuu jo Angry Birds -tuoteperheen kappaleissakin.

Konsertti päättää JBB:n kevätkauden. Kesällä orkesteri suuntaa Imatra big band -festivaaleille, missä bändin kuntoa testataan Suomen big band -mestaruuskilpailuissa. Lisäksi bändi esiintyy festivaalin BB-kadulla 3.7. ja Keitelejazzeilla 27.7.

Äitienpäiväkonsertti: Jyväskylä Big Band solistinaan Osmo Ikonen
Su 13.5.2012 klo 17:00 Siltasali
Pitkäkatu 19-21, Jyväskylä
Liput: 15 / 10 euroa
Ennakkoliput: Lipunmyyntipisteet, www.lippu.fi ja R-kioskit

Osmo Ikonen
Jyväskyla Big Band

Tapahtuma facebookissa:
http://www.facebook.com/events/227885070651567/