Blixt: Blixt

1505
lukukertaa

2011 Cuneiform Records rune 335

1.Black whole
2.Moon tune
3.Tools
4.Cinque roulette
5.Shifting sands closing hour
6.Ghost strokes
7.Invisible one
8.Drill beats
9.Storm
10.4-4-4-4-2-2-2-5-2

Raoul Björkenheim (g), Bill Laswell (b), Morgan Ågren (dr).

Produced by Blixt
Recorded at Orange Music Studios, New Jersey, on september 20-21 2010
Recorded and mixed by Robert Musso
Assistant engineer: James Dellatacoma
Mastered by Michael Fossenkemper

Arvio: 4 tähteä

Sekä modernin klassisen että free jazzin puolelta tutun kitaristi Raoul Björkenheimin uusin levylle päätynyt energianpurkaus on kahdessa päivässä äänitetty voimatriosetti basisti Bill Laswellin rumpali Morgan Ågrenin kanssa. Levyn kymmenen improvisaatiopainotteista raitaa räiskyvät, jyrisevät ja paahtavat turbovaihteella ja vapautuneella energialla. Levyn keskivaiheilla on virkistäviä suvantokohtia.

Laswellin hyvin harkitut bassokuviot muodostuvat hienoksi kokonaisuudeksi Ågrenin jämäkän rumputyöskentelyn kanssa. Björkenheimin soitto on erottuvaa, villiä, hullua ja välillä herkkääkin. Uuden elementin musiikkiin tuovat runsaat raskasmetalliset kitarariffit. Björkenheim luo jälleen uusia polkuja vapaan jazzin ja improvisaation tielle, jota hän on kulkenut alan suurimpiin klassikoihin kuuluvasta Krakatau-yhtyeestä lähtien.

Tämä intensiivinen levy yllättää ja ilahduttaa joka käänteessä.