Billy Hart Musiikkitalossa

1315
lukukertaa

Billy Hart (s.1940, Washington D.C) on jazzhistorian kysytyimpiä rumpaleita viime vuosikymmenien ajalta. Hän maksoi oppirahansa D.C:n paikallisten kuuluisuuksien Shirley Hornin ja Buck Hillin kanssa, kunnes alkoi kiertää Jimmy Smithin ja Wes Montgomeryn yhtyeissä. New Yorkiin muutettuaan Hart esiintyi useilla levytyksillä mm. Eddie Harrisin, Pharoah Sandersin, Wayne Shorterin ja Joe Zawinulin kanssa ja nousi lopulta maailmanlaajuiseen maineeseen Herbie Hancockin innovatiivisen sekstetin (1969-73) kautta. Hart kuuluu myös niihin valittuihin muusikoihin jotka ovat levyttäneet Miles Davisin kanssa. ”On the Corner” –levyn (1972) kappale ”Jabali” on jopa nimetty hänen mukaansa. 70-luvulla Jabali Billy Hart työskenteli pidempiä jaksoja legendaaristen McCoy Tynerin ja Stan Getzin kanssa ja päätyi 80-luvun alussa Dave Liebmanin ja Richie Beirachin Quest-yhtyeeseen. Omalla nimellään Billy Hart on julkaissut yli kymmenen levyä, joista viimeisin, kvartettilevy ”All our Reasons” (2012), ilmestyi hiljattain ECM-merkillä. Illan konsertissa yhtye esittää valikoituja helmiä Hartin entisen työnantajan Herbie Hancockin laajasta tuotannosta.

 

 

 

SIBIS JAZZ / HART PLAYS HANCOCK
8.5.2012 klo 20.00
Musiikkitalo, Black Box Sali
Mannerheimintie 13
liput: 15/10/5 €
www.lippu.fi tai p. 0600 900900 tai Musiikkitalon lipunmyyntipiste

Jussi Kannaste-tenor sax
Jukkis Uotila-piano
Jori Huhtala-bass
Billy Hart-drums

Hart Youtubessa