Suomalaisen jazzin nousukausi kartoitetaan

1149
lukukertaa

Suomen Jazz & Pop Arkisto JAPA on ryhtynyt kokoamaan aineistoa laajaa cd-kokoelmaa varten. Kokoelma pyrkii kattamaan Suomijazzin ammattilaistumisen ja kansainvälistymisen nousukauden vuodet 1960–1975. JAPA kaipaa hankkeen toteuttamista varten valokuvia sekä yksityisäänityksiä. Kokoelma ilmestyy vuonna 2013.

Kokoelma sisältää kolme cd-levyä. Mukana on edustava joukko Suomijazzin merkkinimiä Eero Koivistoisesta Edward Vesalaan ja Heikki Sarmannosta Carolaan. Vaikka aikakausi muistetaan uusista sävelkokeiluista, kokoelmassa on mukana myös perinteisempää jazzia. Hankkeen ideoijana ja aineistokeruun vastaavana on toimittaja Matti Laipio, joka myös kirjoittaa kokoelmaan kansitekstit.

Hanke toteutetaan yhteistyössä levy-yhtiö Artie Musicin kanssa. Hanketta koordinoi arkistonjohtaja Janne Mäkelä. Kokoelma on saanut julkaisutukea Kansan Sivistysrahastolta ja Valtion säveltaidetoimikunnalta.

Suomen Jazz & Pop Arkisto JAPA kerää, säilyttää ja tarjoaa suomalaiseen populaarimusiikkiin liittyvää tietoa ja aineistoa. Viime vuosina JAPA on tullut tunnetuksi kulttuuriperintöaineistojen digitoijana sekä historiateosten julkaisijana. Artie Music on uudelleenjulkaissut runsaasti suomalaisen musiikkihistorian merkkiteoksia, jazzin alueelta muun muassa Helena Siltalan ja Sinikka Oksasen äänitteitä.

 

Lisätietoja: www.jazzpoparkisto.net/ajankohtaista.php