Bill Frisell Helsingin Juhlaviikoille

979
lukukertaa

Helsingin juhlaviikkojen Huvila-teltassa päästään elokuussa nauttimaan jazzin huippunimistä, kun lavalle nousevat Bill Frisell, Verneri Pohjola Quartet ja Antti Sarpila yhdessä The Great Helsinki Swing Big Bandin kanssa.

Lyyrisen kitarasoundin legenda Bill Frisell riisuu kaikkien tuntemista kappaleista turhat rönsyt pois paljastaen melodioiden koko kauneuden. Huvilassa kuullaan musiikkia Bill Frisellin uudelta ”All We Are Saying” -levyltä. Ainutlaatuisista tulkinnoista huokuu syvä kunnioitus The Beatlesin kappaleisiin. Frisell on sanonut tarttuneensa aikoinaan kitaraan juuri John Lennonin ansiosta.

Bill Frisell on vaikuttanut vahvasti, 1970-luvulta saakka, niin amerikkalaisen kuin eurooppalaisenkin nykyjazzin äänimaisemaan. Hänen musiikissaan jazz, blues, country ja americana sattuvat yllättävästi yhteen maailmanmusiikin virtausten kanssa. Frisell leikittelee uskomattoman laaja-alaisesti eri tyylilajeilla säilyttäen kuitenkin aina oman äänensä.

Nuoremman polven uniikkia jazz-ilmaisua Juhlaviikkojen Huvila-teltassa edustaa Verneri Pohjola Quartet. Eurooppalaisen jazzin kärkikaartiin nopeasti kohonnut Pohjola ulottuu soinnillaan saumattomasti klassisesta moderniin äänimaisemaan. Kvartetti antautuu Huvilassa cover-biiseillekin, mm. Björk- ja Radiohead-tulkinnoille.

Huvilan swing-illan tähtinä toimii juhlavuottaan viettävä Antti Sarpila yhdessä The Great Helsinki Swing Big Bandin kanssa. 1980-luvulla svengaamisen aloittanut Sarpila on pysynyt koko uransa ajan tyylilleen uskollisena ja saanut laajan fanikunnan klassisen jazzin ystävistä Suomessa ja maailmalla. Nyt pitkän linjan ammattilaisen swing valloittaa Huvila-teltan Benny Goodmanin hengessä. Luvassa on tanssiaiset aitoon vanhan ajan tyyliin – huoliteltu pukeutuminen on sallittua ja jopa suotavaa!

Bill Frisell: All We Are Saying
Verneri Pohjola Quartet
Huvila-teltta, keskiviikko 29.8. klo 19
Liput: 39 €. Liput myy Lippupalvelu.

Antti Sarpila & The Great Helsinki Swing Big Band: A tribute to Benny Goodman
Huvila-teltta, torstai 23.8. klo 19
Liput: 30 €. Iiput myy Lippupalvelu.

Helsingin Juhlaviikot