James Carter syksyn nimi

1034
lukukertaa

class=”alignnone size-full wp-image-6923″ title=”carter” src=”http://u68792.www2.webdomain.fi/wp-content/uploads/carter.jpg” alt=”” width=”300″ height=”179″ />

Yhdysvaltalainen saksofonivirtuoosi James Carter konsertoi Savoy-teatterissa Helsingissä 18. syyskuuta ja Sigyn-salissa Turussa 19. syyskuuta.

Carter pohjusti uraansa 80/90-lukujen vaihteessa trumpetistilegendojen Wynton Marsaliksen ja Lester Bowien yhtyeissä. Siirryttyään Bowien mukana New Yorkiin hän nousi nopeasti eturivin jazzmuusikoiden joukkoon. Saksofonit sopranosta baritoniin hallitseva Carter kokeilee mielellään erilaisia tyylisuuntia. Hän on soittanut ja levyttänyt niin hard bopia kuin balladeja, Billie Holiday – ja Django Reinhardt -materiaalia, jopa klassista sinfoniaorkestereiden kanssa.

James Carter tuo nyt Suomeen mieluisimman kokoonpanonsa, jo yli 10 vuotta toimineen detroitilaismuusikoista koostuvan Organ Trion. Sen ohjelmisto on vastustamaton synteesi groove-jazzia, bluesia ja gospelia. Carterin lisäksi yhtyeessä soittavat Gerard Gibbs, Hammond B3, ja Leonard King Jr., rummut.

Lipunmyynti konsertteihin alkaa Lippupalvelussa ja Savoy-teatterin lipputoimistossa ma 28.5.  Liput 59/49€ +mahdolliset toimituskulut.

Konsertin tuotanto: Magnum Live/Extra Viihde Oy.