Jenny Robson ”Brazil Jazz”

1287
lukukertaa

Jenny Robsonin kolmas jatkotutkintokonsertti ”Brazil Jazz” syventyy brasilialaisiin samba ja bossa nova -rytmeihin. Robsonin taiteellisen jatkotutkinnon aihe on improvisoinnin haasteet jazzlaulajan näkökulmasta. Jatkotutkintokonserttien tarkoituksena on tutkia jazzlauluimprovisoinnin eri näkökulmia, mahdollisuuksia ja haasteita erilaisissa rytmi ja harmoniakehyksissä.

”Valitsin tämän konsertin ohjelmiston kuuntelemalla useita levytyksiä muun muassa artisteilta Elis Regina, Djavan, Leila Pinheiro, Gal Costa, Tom Jobim, Ivan Lins, Joao Gilberto. Mitä syvemmälle kappaleisiin menin, sitä selkeämmäksi minulle tuli ajatus laulaa mahdollisimman moni kappale alkuperäiskielellä: portugaliksi. Portugalin kieli tuo erilaisen rytmisen lähestymistavan englanninkieleen verrattuna.

Improvisoinnin pohjaksi olen tässä konsertissa ottanut esittämieni kappaleiden melodiat ja bossa novan rytmimaailman. Harmoniakehys on tonaalinen ja kappaleissa kuullaan jazzmusiikille tyypillisiä harmonialiikkeitä. Synkopoivat, mielenkiintoiset ja välillä yllättävätkin melodiat antavat erilaista inspiraatiota lauluimprovisoinnille. Tämä on uusi mielenkiintoinen tutkimusmatka, joka myös inspiroi uuteen sävellykseen. Uusi oma sävellys syntyi käyttäen tälle musiikille ominaisia rytmisiä, melodisia ja harmonisia elementtejä”.

Jenny Robson Jenny Robson tekee taiteellista tohtoritutkintoa Sibelius- Akatemiassa. Tämä on hänen kolmas konserttinsa viidestä. Hän on valmistunut Sibelius-akatemian jazzosastolta jazzmusiikin maisteriksi vuonna 2003. Robson on toiminut aktiivisesti Suomen jazznäyttämöllä jazzlaulajana, säveltäjänä ja eri yhtyeiden johtajana. Hän on myös tehnyt lukuisia yhteistyöprojekteja sekä ollut erilaisissa kokoonpanoissa kuten muun muassa UMOn solistina ja lauluyhtye JimJamMurMurissa. Robson on julkaissut 2 soololevyä (Jenny Robson ja Butterfly Life), sisältäen pääosin omia sävellyksiä ja sanoituksia.

Nelson Faria Faria has performed and/or recorded with great artists like Joao Bosco, Till Broenner, Ivan Lins, Gonzalo Rubalcaba, Lisa Ono, Milton Nascimento, Josee Konning, Karolina Vucidolac, Lars Jansson, Cássia Eller, Baby do Brasil, Zélia Duncan, Paulo Moura, Toninho Horta, Fatima Guedes, Leila Pinheiro, Leny Andrade, Wagner Tiso among others.

Kari Ikonen Kari Ikonen (s. 1973) soittaa pianoa, Rhodes-sähköpianoa ja/tai Moog-syntetisaattoria oman trionsa ja Karikko-yhtyeensä lisäksi mm. yhtyeissä Kolhoz, Ahava, Gnomus, Mr Fonebone, SLO Motive ja Markus Holkko Quartet. Hän on esiintynyt monien kansainvälisesti merkittävien muusikoiden kanssa, kuten Ingrid Jensen, Vincent Courtois, Dayna Stephens, Magnus Broo, Ron McClure, Poogie Bell ja Stan Sultzman. Ikosen soittoa ja/tai sävellyksiä on yli 25:lla levyllä.

Bass Player/composer Alfredo Gomes da Paixāo is well known worldwide for his jazz/latin performances live and on recording sessions. On the jazz scene he has worked with the best musicians of our time.Artists like: Don Grusin, Mick Goodrick, Vinnie Colaiuta, Mike Manieri, Billy Cobham, Rosa Passos, Peter Erskine, Bob Sheppard, Cheb Khaled, Ketama, Salif Kheita, Hans Vroomans, Kiko Freitas and so many more….

Drummer Rafael Mendes Barata has performed with famous musicians such as Dario Galante, Idriss Boudrioua, João Donato, Hamilton de Hollanda, Marcos Valle, Claudio Roditi, Mika Mori, Oscar Castro Neves. Lately he has been touring around the world with Eliane Elias Quartet (Eliane Elias, Marc Johnson, Rafael and Rubens De La Corte). In New York for some time, he is working in recordings with Paul Nowinski, Jon Davis and John Hart.

Ke 16.11 KLO 19.00
”JENNY ROBSON WITH SPECIAL GUESTS – BRASIL JAZZ”
Musiikkitalon Black box Sali
Mannerheimintie 13a
liput: 15/10/5 € www.lippu.fi tai p. 0600 900900

Jenny Robson – laulu
Nelson Faria – kitara
Kari Ikonen – koskettimet
Alfredo Paixao – basso
Rafael Barata – rummut