IKI voitti Danish Music Awards 2011 -palkinnon

1279
lukukertaa

class=”alignnone size-full wp-image-6524″ title=”ikiprize” src=”http://u68792.www2.webdomain.fi/wp-content/uploads/ikiprize.jpg” alt=”” width=”300″ height=”223″ />

IKI etenee urallaan nopeasti. Yhdeksän naisvokalistin yhtye julkaisi debyyttialbuminsa vain muutama kuukausi sitten ja on nyt voittanut Tanskan suurimman musiikkipalkinnon kategoriassa vuoden paras vokaalijazzlevy. Danish Music Awards Jazz 2011 palkinnot jaettiin 5.11. 2011.

Suomea IKIssä edustaa laulaja Johanna Sulkunen (Johanna Elina), joka julkaisi myös soololevynsä syyskuussa 2011. Muut jäsenet ovat Tanskasta, Islannista ja Norjasta. Muusikot tapasivat toisensa Kööpenhaminan Rytmisessä Konservatoriossa, jossa kaikki ovat myös opiskelleet.

IKIn perusajatus on: ”Nine voices- no rules!” Kaikki musiikki on improvisoitua. Muusikot itse kokevat konseptin perustuvan hetkessä olemisen filosofiaan, ihmisäänen monipuolisuuden jatkuvaan tutkiskeluun ja uuden musiikin luomiseen. Jokainen konsertti on oma universuminsa joka ammentaa inspiraationsa kustakin esiintymisympäristöstä, yleisön ja laulajien yhteisesti luomista tunnelmista ja ennen kaikkea hetken johdatuksesta. Albumi syntyi kolmen intensiivisen studiopäivän tuloksena ja yhteensä seitsemästä tunnista improvisoitua musiikkia valittiin albumille kaksitoista kappaletta.

IKIn jatkuva uteliaisuus ja intuitiivinen lähestymistapa musiikkiin on vienyt yhtyettä lukuisille festivaaleille, erilaisille esiintymisareenoille sekä TV- että radioesiintymisiin Islannissa, Tanskassa ja Norjassa. Kesällä IKI esiintyi mm. Skandinavian suurimmalla Distortion katufestivaalilla elektronisen musiikin edustajien kanssa. Yhtye on tehnyt poikkitaiteellista yhteistyötä lukuisten artistien kanssa, joista mainittakoon Japanilainen äänitaiteilija Koichi Makigami, saksofonisti Lotte Anker (DK), pianisti Søren Kjerkaard (DK) ja saksofonisti Torben Snekkestad (NO). Yhtye julkaisee seuraavaksi äänitteen tanskalaisen runoilija-elokuvaohjaaja Jørgen Lethin kanssa.